vállalati it archívum - 2009 április

2009
április

0

A hosztolt virtuális desktopok és az outsourcing előnyeit egyesíti a BUDGET-IT

2009. április 29. 12:23

A recesszió nem hozta meg a közönséges PC-üzemeltetési szolgáltatások iránti igény látványos növekedését, az elérhető megtakarítás nem akkora, ami miatt a vállalatok tömegével szerveznék ki ezt a tevékenységet -- mondta el mai sajtótájékoztatóján Juhász Lajos, a NAVIGATOR Informatika Zrt. vezérigazgatója.

0

HostLogic: a recesszió meghozhatja az áttörést a hosztolt üzleti szoftvereknek

2009. április 29. 07:44

A HostLogic Kft. 7,5 százalékkal 1,6 milliárd forintra tudta növelni tavaly a forgalmát, az új SAP-eladások számának visszaesését ellensúlyozni tudta az alkalmazásszolgáltatásokkal és a nemzetközi tanácsadással foglalkozó üzletág növekedése. A kereslet a cégek meglevő rendszereinek üzemeltetése, frissítése és konszolidálása felé tolódik.

0

Adattárház-megoldásainak integrációján dolgozik az SAP és a Teradata

2009. április 28. 14:19

A Törökországban zajló Teradata Universe rendezvényen az SAP és a Teradata bejelentette, szorosabbra fűzik eddigi partneri viszonyukat. Az együttműködés eredménye egy olyan, Teradata hardverre épülő SAP adattárház-megoldás, amely az Oracle Database Machine piaci ellenfele lehet.

0

Új HP noteszgépcsalád kis- és középvállalatoknak

2009. április 28. 09:28

Vadonatúj notebook-sorozatot jelentett be a HP, a ProBook család tagjait elsősorban azoknak a kis- és középvállalatoknak ajánlja a cég, amelyek sokat adnak a gépek külsejére, mégsem akarnak sokat fizetni. A ProBookok fényes vörös és fekete burkolatukkal egyértelműen kitűnnek az üzleti noteszgépek szürke tömegéből.

0

Virtualizációval teszi XP-kompatibilissé a Windows 7-et a Microsoft

2009. április 27. 11:03

A Microsoft virtualizáció segítségével könnyítené meg az átállást Windows XP-ről Windows 7-re. Az új asztali operációs rendszer Professional, Enterprise és Ultimate változatában helyet kapó Windows XP Mode lehetővé teszi Windows XP-re fejlesztett alkalmazások változtatás nélküli futtatását egy elszigetelt környezetben, így az alkalmazáskompatibilitási problémák nem akadályozzák az áttérést az új Windowsra.

0

Az Oracle-felhasználókat csábítja új adatbázisával az IBM

2009. április 24. 13:44

Megérkezett az IBM adatbázis-kezelőjének legújabb változata, a DB2 9.7, kódnevén a Cobra, amelyet egyelőre az vállalat Early Acces programjában résztvevő vállalatok próbálhatnak ki, a végleges verziót júniusra ígéri a Nagy Kék.

0

Megnyitotta új adatközpontját az Invitel

2009. április 24. 12:28

Ünnepélyes keretek közepette átadta tegnap új adatközpontját az Invitel. A vállalat a budapesti volt Athenaeum nyomda épületét választotta ki helyszínként, mely a város szélén infrastrukturális és biztonsági szempontból egyaránt kielégítő. A Dataneum fantázianévre hallgató létesítményben a kolokáció mellett igénybe vehetőek a magasabb szintű hoszting szolgáltatások is, akár az IT-üzemeltetés teljes kiszervezése is.

0

Jövő év elején jön a 12 magos Opteron, 2011-ben a Bulldozer mikroarchitektúra

2009. április 23. 15:09

Az AMD szerverpiaci terveivel kapcsolatban tegnap tartott prezentációjában nem csak a heteken belül piacra kerülő Istanbult tárgyalta, hanem szót ejtett 2010-es és azt követő terveiről. A termékterv legmeghatározóbb eleme a foglalatonkénti magok számának meredek emelése, amire lényegében rákényszeríti az Intel Nehalem mikroarchitektúrája, és a készülőfélben lévő nyolcmagos Xeon MP chipje, a Nehalem-EX, vagy más néven Beckton. Az új mikroarchitektúra, a Bulldozer 2011-ben érkezik.

0

Kiteljesedett az AMD 45 nanométeres Opteron-portfóliója

2009. április 22. 17:01

Tegnap lett hatéves az Opteron, és ennek örömére kiteljesedett a Shanghai család, miután az AMD megkezdte az alacsony fogyasztású és új extrém teljesítményű változatok szállításait. Eközben csendben árat is csökkentett a cég Phenom vonalán.

0

Május 5-én érkezhet a Windows 7 utolsó tesztverziója

2009. április 20. 11:35

Néhány héten belül elindulhat a Windows 7 végső tesztelési fázisa, legalábbis ez valószínűsíthető újabb, a Microsofttól kiszivárgott információk alapján. A Windows 7 kiadásra jelölt változata ezek szerint május 5-től tölthető le, a cég egyes partnerei azonban akár ennél korábban is hozzájuthatnak a szoftverhez. A megjelenési dátummal kapcsolatos konkrét információkat azóta eltávolították a cég Partner Program oldaláról.

0

Nyolc új modellel erősít a projektorfronton a Samsung

2009. április 20. 10:41

A Samsung tetemes mennyiségű vetítőt tálalt ma fel, melyek között mindegyik kategória képviseltette magát a hordozhatótól a prezentációs modelleken keresztül a házimozi igényeket kielégítő darabokig.

0

Bérszámfejtők álma lehet az iPhone-ra írt Bérkalkulátor

2009. április 17. 15:30

Munkaadók és munkakeresők kedvenc iPhone alkalmazása lehet a magyar Kulcs-Szoft által fejlesztett szoftver, mely március 2-a óta érhető el az Apple Store-on keresztül. A Bérkalkulátor segítségével egyszerűen számolható ki, váltható át a nettó illetve bruttó bér, kiszámolható, hogy egy adott bérhez milyen levonások, adókedvezmények társulnak.

0

Még idén megjelenhet az Office 2010 nyilvános bétája

2009. április 17. 11:03

Cáfolta azt a korábbi értesülést a Microsoft, mely szerint az Office 2010 bétája nem lesz nyilvánosan elérhető. A vállalat határozottan leszögezte, az új irodai csomag fejlesztése a korábbiakhoz hasonlóan zajlik majd, a végső simításokhoz pedig fel kívánják használni a felhasználóktól érkező visszajelzéseket is.

0

Hamarosan érkeznek az APC új infrastruktúrafelügyeleti megoldásai

2009. április 15. 16:51

Bár az APC by Schneider Electric már a márciusi CeBIT-en bemutatta az adatközpont fizikai infrastruktúrájának felügyeletére szolgáló InfraStruXure Central, Capacity Manager és Change Manager új változatát, a termékek új funkcióinak jó része csak májustól válik elérhetővé.

0

Bemutatta új x86-os szervereit a Sun is

2009. április 14. 16:44

A nagy szervergyártók közül utolsóként a Sun Microsystems jelentette be Xeon 5500-alapú kiszolgálóit. A vállalat talán nem véletlenül nem akart a többi szervergyártóval közösködni, az új Sun Fire masinák kilógnak a tömegből, megérdemlik az extra figyelmet.

0

A Vista aláásta a Windows 7 hitelét is

2009. április 14. 13:02

Annak ellenére, hogy a Microsoft megszüntette a Windows XP mainstream támogatását, a vállalatok továbbra is ragaszkodnak ehhez az operációs rendszerhez és egy éven belül csak kevesen tervezik az áttérést Windows 7-re -- derül ki egy felmérésből, amely során mintegy 1100 informatikai szakembert kérdezett meg a Dimensional Research. A Vista bevezetése a legtöbb helyen már szóba sem kerül.

0

Új csúcskategóriás tárolót mutatott be az EMC

2009. április 14. 10:40

Bejelentette új csúcskategóriás adattárolóját az EMC. A Symmetrix V-Max kimondottan a virtualizált adatközpontokat, privát cloudokat célozza, ahol az óriási kapacitás mellett a kiegyensúlyozott teljesítmény is elvárás. A V-Max az EMC szerint háromszor gyorsabb és háromszor nagyobb kapacitású mint az eddigi csúcsmodell, a Symmetrix DMX-4, mindemellett kevesebbet is fogyaszt.

0

Új dokumentumarchiválási szoftvercsaládot vezetett be az EMC

2009. április 10. 16:49

Április elején új szoftveres archiválási termékcsaládot jelentett be az EMC. A SourceOne elsősorban a vállalati e-mailek archiválásának monumentális feladatát szándékozik segíteni, de képességei később kiterjeszthetőek más dokumentumokra, vagy akár a vállalati információmenedzsmentre is.

0

Mi lesz veled, Sun?

2009. április 10. 14:53

Ahogyan a HWSW is beszámolt róla, múlt hét végén kudarccal végződtek az IBM és Sun Microsystems közötti tárgyalások, a Sun igazgatótanácsa nem fogadta el az IBM felvásárlási ajánlatát. A dolgok menete azonban ezzel már nem kerülhet vissza a régi kerékvágásba, az egyesülési tárgyalások március közepén kirobbant híre, majd az azóta szivárgó információk aláásták a Sun hitelét, és úgy tűnik, a cég értékesítésére tett kísérlet belül is komoly töréseket okozott. A nagy kérdés most a cég számára az, kedvezőtlenebb feltételekkel, akár darabokban adja el magát, vagy megpróbál önállóan helytállni a piacon, és mindez mit jelenthet az ügyfelekre nézve.

0

Árkedvezményt ad az AMD, ha frissítjük Opteron-szervereinket

2009. április 8. 13:25

A Nehalem chipekre épülő Xeonok megjelenésével lényegében a négy- és nyolcutas x86 szerverekre szűkült az AMD szerverpiaci mozgástere, miután az Intel fejlesztése elsöprő teljesítmény- és energiahatékonyságbeli fölényt mutat. Válaszul az AMD bejelentette az Opteron Upgrade Programet, melynek keretén belül kedvezményesen frissíthetjük opteronos szervereinket. A program kiterjed a soron következő, Istanbul kódnéven ismert processzorra is, melynek premierjét iparági források alapján előrébb igyekszik hozni a vállalat.