vállalati it archívum - 2009 március

2009
március

0

Újabb Windows XP kalózkópiákat buktat le a Microsoft

2009. március 26. 11:53

Újabb kiadása jelenik meg a héten a Microsoft eredetiségellenőrző-programjának, a Windows Geniune Advantage (WGA) Notifications-nek, mely a szoftvercég retorikája szerint továbbra sem a felhasználók ellen készül, hanem azok védelmét szolgálja.

0

A Hitachi gyorsított vállalati SAS merevlemezén

2009. március 25. 16:42

A Hitachi 6 gigabit másodpercenkénti sebességre képes, vállalati környezetbe szánt meghajtót jelentett be, mely 10 ezer fordulatot tesz meg percenként, kapacitása pedig 147 vagy 300 gigabájt lehet.

0

A kisvállalatokra gondolt hálózati adattárolóival a Seagate

2009. március 25. 16:08

Kimondottan irodáknak, kisvállalatoknak szánt hálózati adattárolóval jelentkezett a Seagate. A vadonatúj BlackArmor terméksorozat első két tagját olyan cégeknek ajánlja a gyártó, amelyek nem akarnak sokat vesződni a telepítéssel, beállítással.

0

Windows- és cloudbarát lett a SUSE Linux Enterprise 11

2009. március 24. 17:29

Megjelent a Novell vállalat Linux-disztribúciójának következő generációja, a SUSE Linux Enterprise 11. Az új kiadás fókusza egyértelműen az, hogy egy heterogén adatközpontban is a lehető legszélesebb körben lehessen alkalmazni, és együttműködjön a többi rendszerrel. Az új SLE-hez új ZENworks menedzsment is jár, mely már támogatja a 11-es generációt.

0

Kisebb, olcsóbb változatban is megjelenik az Oracle Database Machine

2009. március 23. 10:11

Felhasználói igények miatt az Oracle az eddiginél kisebb konfigurációban is elérhetővé teszi Database Machine tárolószerverét. A tavaly őszi OpenWorldön bemutatott, elsősorban adattárházakhoz, adatbányászathoz fejlesztett termék a HP-vel közösen együttműködés gyümölcse.

0

APC: adatközpont-felügyelet Microsoft Operations Managerből

2009. március 20. 13:31

Az APC integrálja fizikaiinfratruktúra-felügyeleti megoldását a Microsoft System Center Operations Manager 2007-tel. A két vállalat együttműködése lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy tovább egyszerűsítsék adatközpontjaik kezelését.

0

SonicWALL: biztonságos 802.11n hálózatok

2009. március 19. 13:49

A SonicOS 5.2 firmware megjelenésével a SonicWALL NSA E-sorozatú, NSA és TZ 210 Unified Threat Management tűzfalai is képessé váltak a 802.11n szabvány szerinti vezeték nélküli kommunikációra. A Clean Wireless megoldás a vezetékes hálózatokhoz hasonlóan a SonicWALL szabadalmaztatott RFDPI (Reassembly-Free Deep Packet Inspection) technológiájával szűri a vezeték nélküli hálózatok forgalmát vírusok, kémprogramok vagy más kártevők után kutatva.

0

Orchestrate 2.0: heterogén virtuális környezetek menedzselése a Novelltől

2009. március 18. 17:50

Az elmúlt másfél év eseménydúsan telt a virtualizációs megoldások terén, és 2009 sem hoz ebben változást, egymást érik a cégek bejelentései. Tegnap számoltunk be a nyílt forrású és ingyenes ConVirt menedzsment eszközről, mely Xen és KVM hypervisorokat egyaránt kezel, időközben pedig a Novell is kiadta a PlateSpin Orchestrate új verzióját, mely szintén támogat heterogén környezeteket. Univerzális eszköz azonban továbbra sincs.

0

Jövő héten rendezik az idei első VMware közösségi találkozót

2009. március 18. 15:47

Jövő héten rendezik meg az idei első közösségi VMware találkozót, ahol a látogatók ismét gyakorlati betekintést nyerhetnek a virtualizáció elméletébe és gyakorlati alkalmazásába egyaránt. A részvétel regisztrációhoz kötött, de továbbra is ingyenes.

0

Itt a ConVirt, az egységes kezelőfelület Xen és KVM virtualizációs platformokhoz

2009. március 17. 16:14

[HUP/HWSW] Megjelent a nyílt forrású virtualizációs hypervisorokat támogató szerver- és desktopmenedzsment megoldás, a ConVirt 1.0-s változata, mely éles környezetben is alkalmazható. A ConVirt nyílt forráskódú és szabadon letölthető felügyeleti eszköz Xen és KVM platformokhoz, melyhez igény szerint támogatást is lehet vásárolni.

0

Harmadával drágulnak az Oracle-licencek IBM Power6 platformon

2009. március 17. 14:58

Az Oracle jelentősen megemelte árait az IBM Power6 processzorokat használó szerverein, miközben a többi architektúrára vonatkozó licenceit érintetlenül hagyta. A Power6-os Oracle felhasználók számára ez a második jelentős áremelés egy éven belül, akiknek egyes esetekben akár több mint 50 százalékos növekedést kell kigazdálkodniuk. A Power6 gépeken az Oracle szoftverdíjak a System z mainframe-ekével egy szintre kerültek.

0

Az Intel a processzorgyártáshoz szükséges jogok megvonásával fenyegeti az AMD-t

2009. március 17. 12:07

Az Intel megtámadta az AMD átalakulását, azzal vádolva riválisát, hogy megsérti a két cég között nyolc éve köttetett keresztlicenc-szerződést. A chipgyártó óriás szerint az AMD-nek nincsen joga a Globalfoundriesnek továbbadni a licencet, ami egyet jelent azzal, hogy nem gyárthat x86-os processzorokat. Az Intel azt is állítja, az AMD és az Abu Dhabi-i tőkebefektetők között megállapodás sérti a szerződés egyéb kitételeit is.

0

Belépett a szerverpiacra a Cisco

2009. március 17. 10:40

A Cisco tegnap elindította Unified Computing System platformját, amely Xeon-alapú blade szerverekből, hálózati eszközökből, virtualizációs megoldásból és felügyeleti szoftverekből áll. A cél egy olyan egységes adatközpont-architektúra létrehozása, amely könnyen igazítható változó igényekhez. A hálózati eszközök vezető gyártója nem egyedül érkezik erre a számára új területre, máris számos partnert tudhat maga mellett, köztük olyan nagyágyúkat mint az Intel, a VMware, az EMC, a NetApp, a BMC, a Microsoft, az Oracle és az Accenture.

0

Frissítette közép- és felsőkategóriás EVA diszktömbjeit a HP

2009. március 17. 08:42

Múlt héten közel két év után megújította nagyvállalati diszktömbjeit a HP, melyek a kor követelményeihez alkalmazkodva nagyobb kapacitással és teljesítménnyel kecsegtetnek, immár SSD-támogatással. Az új Storageworks 6400 és 8400 Enterprise Virtaul Array (EVA) a közép- és felsőkategóriás SAN-igényeket elégíti ki, és a riválisokhoz képest jelentősen alacsonyabb üzemeltetési költséget ígérnek a HP szerint.

0

Megóv a felesleges beszerzésektől és egyszerűsiti az üzemeltetést a Novell ZENworks Asset Management

2009. március 11. 15:58

A Novell ZENworks Asset Management informatikai eszközgazdálkodási megoldását használja a Raiffeisen Bank Magyarországon, amelynek köszönhetően nem csak felesleges szoftverlicenc-vásárlásoktól kímélte meg magát a cég, hanem az üzemeltetés is egyszerűsödött. A kevesebb mint 10 millió forintos költséggel bevezetett terméknek egy év sem kellett, hogy behozza az árát.

0

Sun: elérkezett az ideje, hogy SSD kerüljön minden szerverbe

2009. március 11. 14:41

Bár kissé késve ugyan, de korábbi ígéretéhez híven bejelentette szervereihez szánt SSD-opcióját a Sun Microsystems. A vállalat az Intel vállalati flash-meghajtóit választotta, és kezdetben több mint egy tucat géphez kínálja a lehetőséget.

0

Mindent kibír a Dell új noteszgépe

2009. március 10. 14:08

Bemutatta új strapabíró laptopját a Dell, a Latitude E6400 XFR-rel a Panasonic méltán híres Toughbookjainak kíván konkurenciát állítani. A világpiacon évente 1,2-1,25 millió ilyen katonai notebook talál gazdára, és a forgalmuk folyamatosan nő. A Panasonic a kategória megkérdőjelezhetetlen éllovasa, a piaci részesedése megközelíti a 65 százalékot.

0

Fél terabájtos az A-DATA új, külső és belső meghajtóként is használható SSD-je

2009. március 10. 12:35

Az A-DATA 512 gigabájtos SSD-t mutatott be, mely a gyártó szerint az eddigi legnagyobb kapacitású szilárdtest-meghajtó -- valójában a januári CES-en a PureSilicon már egy 1 terabájtos modellt is demózott, ez kerül az ASUS úk Lamborghini noteszébe is. A PureSilicon SSD-je azonban csak ősszel kerül a boltokba, addig az A-DATA lehet a kapacitáskirály, legalábbis holtversenyben a Toshibával, amelynek szintén van 512 gigabájtos SSD-je.

0

Üzleti intelligenciát integrál középvállalati csomagjába az SAP

2009. március 9. 14:10

Üzleti intelligenciával kívánja felvértezni az SAP középvállalatoknak szánt vállalatirányítási (ERP) megoldását. Az üzleti alkalmazások német óriás a CeBIT-en jelentette be, hogy a Business Objects felvásárlásával megszerzett üzleti intelligencia eszközökkel tervezi beoltani Business All-in-One csomagját.

0

Kiiktatható Internet Explorer a Windows 7-ben

2009. március 9. 12:48

A Windows 7 kiadásra jelölt változatának megjelenésével okafogyottá válhat az Európai Unió versenyügyi bizottságának eljárása, melyben azzal vádolja a redmondi szoftvercéget, hogy az Internet Explorer Windowsba építése révén jogtalan előnyhöz juttatja a böngészőt a piacon. Az új Windowsból ugyanis az Internet Explorert és számos más, a korábbi változatokba szervesen integrált programkomponenst is el lehet majd távolítani, de nem ez lesz a végleges verzió egyetlen újdonsága a bétaváltozathoz képest.

0

Jönnek az AMD 40 nanométeres mobil grafikus processzorai

2009. március 3. 13:26

A CeBIT kezdetén az NVIDIA legnagyobb -- és egyetlen -- riválisa, az AMD is előrukkolt új, mobil felhasználásra szánt grafikus megoldásaival. A Mobility Radeon család legújabb tagjai, a Mobility Radeon HD 4860 és 4830 teljesítményben ugyan nem veszik fel a versenyt a jelenlegi leggyorsabb típussal, a Mobility Radeon HD 4870-nel, ugyanakkor ezek az első GPU-k a cég választékában, egyben a világpiacon, melyek 40 nanométeres gyártástechnológiával készültek.