vállalati it archívum - 2009 január

2009
január

0

Kis- és középvállalati biztonsági termékek a NetGear kínálatában

2009. január 30. 09:35

ProSecure márkanéven új biztonsági termékcsalád forgalmazását kezdi meg a NetGear. A kimondottan kis- és középvállalatoknak szánt berendezések első tagjai olyan integrált megoldások, amelyek tartalomszűrőt, kártevővédelmet, spamszűrőt is tartalmaznak.

0

A Cisco is felszállt a zöld vonatra

2009. január 29. 10:14

A barcelonai Networkers konferencián a Cisco Systems fellebbentette a fátylat EnergyWise technológiájáról, amely lehetővé teszi az IP-hálózatra csatlakoztatott összes eszköz áramfelvételének mérését, riportolását és csökkentését.

0

Kis- és középvállalatokra szabott termékekkel rukkolt elő a Cisco

2009. január 28. 16:12

A barcelonai Networkers rendezvényen a Cisco Systems bemutatta kis- és középvállalatoknak szánt új termékeit. A hálózati eszközök vezető gyártója 2008-ban jelentette be, hogy 100 millió dollárt fektet kis- és középvállalatoknak szánt új termékek és szolgáltatások fejlesztésébe -- az elkötelezettség mostanra hozta meg első gyümölcseit, egy spam- és vírusszűrőt, hálózati tárolókat, valamint egy IP-telefonokon alapuló kommunikációs megoldást.

0

Elindult a Symantec saját cloud-szolgáltatásának tesztüzeme

2009. január 27. 10:25

Elindította saját cloud-platformjának próbaüzemét a Symantec: a GoEverywhere beta több, már létező, vagy éppen szárnyait bontogató cloud-szolgáltatásra kínál alternatívát, célja, hogy egy olyan biztonságos, online munkaterületet biztosítson a vállalati és egyéni felhasználók számára, mellyel bármikor, bárhonnan elérhetik a különböző webes alkalmazásokat.

0

Februári Informatika Tisztán: Exchange Server 2007

2009. január 26. 17:16

Sok vállalat kommunikációjának lelke, az Exchange Server 2007 lesz az Informatika Tisztán programsorozat következő témája. A februári állomáson egy teljes napot kap a szoftver, így nem csak a korábbiakhoz hasonlóan érintőlegesen, hanem mélységeiben tárgyalják majd az előadók.

0

HP: a legtöbb adatközpont egy kupleráj!

2009. január 23. 14:32

A ma használt adatközpontok túlnyomó része nem következetes tervezés, hanem toldozgatás-foltozgatás eredménye, emiatt átláthatatlan, kezelhetetlen pénznyelő - vélik a HP szakértői. Az üzleti környezet, a feladatok, az alkalmazások ma már annyira megváltoztak, hogy sok évvel ezelőtt kialakított megoldások ma már képtelenek hatékonyan ellátni a feladatukat, ezért elkerülhetetlen az adatközpontok átalakítása.

0

Frissült a Panasonic keménykötésű notebookjanak sorozata

2009. január 23. 08:41

A Panasonic frissítette keménykötésű laptopjainak családját, melybe mától két új modell illeszkedik. A CF-19 tablet és a CF-30 noteszgép az elődöknél több rendszermemóriát tartalmaz, hosszabb ideig működnek az akkumulátorukról és kevésbé tükröződik a kijelzőjük.

0

Frissítve: Belép a szerverpiacra a Cisco

2009. január 21. 13:42

Az idei év talán legnagyobb meglepetése van készülőben a Cisco Systems háza táján, a világ legnagyobb hálózati berendezésgyártója ugyanis megerősítette, be kíván lépni a szerverpiacra. A korábban pletyka szintjén lebegő, és most a New York Times által feltárt sztorit a Cisco elismerte, a saját szerverek piacra kerülése márciusra várható, ezzel pedig felborulnak az IT-ipar eddigi erővonalai, és iparági megfigyelők egyhangú véleménye szerint felélénkül a versengés, és várhatóan felgyorsul az konszolidáció is.

0

A virtuális gépek könnyen a cégek fejére nőhetnek

2009. január 19. 16:36

[Vnunet/HWSW] A virtualizáció számos erőforrásproblémára megoldást jelenthet ugyan, azonban a féktelen alkalmazása legalább annyi problémát szül. Egy brit felmérés szerint a virtualizációt alkalmazó cégek kétharmada nem is tudja pontosan, hány virtuális gépet használ.

0

Rohamos terjedésnek indult egy Windows-féreg

2009. január 19. 16:31

Napok alatt hatalmas fertőzési hullám épült fel az interneten, állítja az F-Secure. A biztonsági cég konzervatív becslése már közel 9 millió fertőzött géppel számolt múlt hét pénteken -- azóta ez a szám minden bizonnyal sokkal magasabb.

0

Növekvő kapacitás és sebesség a Seagate vállalati merevlemezeinél

2009. január 14. 11:56

Az otthoni, kisvállalati felhasználásra szánt Barracuda merevlemez-sorozat mellett megújítja a szerverek számára, illetve a kritikus felhasználási célokra fejlesztett Cheetah termékcsaládját a Seagate. Az új generációs modellek nagyobb kapacitást kínálnak az elődöknél, emellett a gyorsabb interfésznek köszönhetően az adatelérés elméleti maximuma is megnőtt.

0

A Windows 7-tel együtt érkezett a Windows Server 2008 R2 bétája is

2009. január 8. 15:30

A Consumer Electronic Show-n Steve Ballmer bejelentette a Windows 7 bétájának érkezését, eközben a Microsoft csendben kiadta a párhuzamosan fejlesztett szerverváltozat, a Windows Server 2008 R2 bétáját is. Így a vállalatok elkezdhetik tesztelni azokat a szolgáltatásokat is, amelyeket a Windows 7 és a Windows Server 2008 R2 együttes használata biztosít a számukra.

0

Szerves kijelzővel szerelték fel az OQO apró mobil PC-jét

2009. január 6. 10:33

Az OQO uktrahordozhazó PC-i az évek során külsőre alig változtak, ám a bennük rejló műszaki tartalom annál inkább. A Model 2+ szakított a VIA processzoros hagyományokkal, immár Intel Atomra épül, ráadásul elsőként OLED kijelzővel rendelkezik.

0

Frissítve: Képtelen tartani az Itanium terméktervét az Intel - késik a Tukwila

2009. január 5. 17:33

Úgy látszik, a késés fogalma végleg és visszavonhatatlanul egybeforr az Itanium nevével. A szakma tavaly év végén hiába várta, hogy a Tukwila kódnéven ismert következő generációs chip piacra dobását bejelentse az Intel. A vállalat azonban mélyen hallgat, pedig a platform versenyképessége nagyon is igényelné a drasztikus előrelépést ígérő új Itanium mielőbbi piacra kerülését. A HWSW úgy tudja, a Tukwila több hónapos csúszásban van, és csak év közepe felé várható a tömeges hozzáférhetősége.