Szerző: Bányai György

2009. április 6. 12:36

A Dell frissített kisvállalatoknak szánt Vostro noteszgép-sorozatán

A Dell új tagokkal visz életet a kisvállalati környezetbe szánt Vostro noteszgép sorozatába, melyeknél a biztonságé, valamint a videokonferenciáé a főszerep. Az új modellek 13,3, 15,4, valamint 17 hüvelykes kijelzővel érkeznek.

[HWSW] A Dell új tagokkal visz életet a kisvállalati környezetbe szánt Vostro noteszgép sorozatába, melyeknél a biztonságé, valamint a videokonferenciáé a főszerep. Az új modellek 13,3, 15,4, valamint 17 hüvelykes kijelzővel érkeznek.

A Dell közel két éve indította el kisvállalati környezetbe szánt Vostro noteszgép-sorozatát, mely most három új modellel frissült. Az újdonságok külső méretek tekintetében teljes spektrumot fednek, a kisebb gép iránt érdeklődők a 13,3 hüvelykes 1320-as, az átlagos iránt 15,4 hüvelykes kielzővel szerelt 1520-as változatokat választhatják, azonban ha még nagyobbra lenne szükség, a 17 hüvelykes 1720 modellszámú asztaligép-helyettesítő is rendelhető.

A trió a biztonság tekintetében nem ad keveset, az operációs rendszerhez ujjlenyomat-azonosító ad hozzáférést, a merevlemezre, vagy SSD-re pedig a Wave Systems titkosító szoftverével megdolgozott adatok írhatók fel. A Vostro noteszgépek széles skálán alakíthatók, rendelkezésre áll az Intel komplett Core 2 Duo és Celeron lapkaválasztéka, a megjelenítés alaplapra integrált Intel 4500MHD lapkára, vagy NVIDIA chipekre bízható, operációs rendszerként pedig Windows XP Professional és Windows Vista egyaránt kérhető.

A Vostro noteszek 8 gigabájtnyi rendszermemóriát tartalmazhatnak, hagyományos merevlemezek esetében 320 gigabájt, SSD esetében pedig 128 gigabájt tárolókapacitás a választható maximum. A gépek még hatcellás akkumulátoron és vezeték nélküli hálózati csatolón is osztoznak, ezek mindhárom modell jellemzői. A középső, 1520-as modell lesz a legolcsóbb, ezt 569 dollárért, a legkisebb 1320-ast 629 dollárért, a legdrágább 1720-ast pedig alig többért, 649 dollárért lehet megrendelni.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról