Szerző: Bodnár Ádám

2009. április 15. 16:51

Hamarosan érkeznek az APC új infrastruktúrafelügyeleti megoldásai

Bár az APC by Schneider Electric már a márciusi CeBIT-en bemutatta az adatközpont fizikai infrastruktúrájának felügyeletére szolgáló InfraStruXure Central, Capacity Manager és Change Manager új változatát, a termékek új funkcióinak jó része csak májustól válik elérhetővé.

[HWSW] Bár az APC by Schneider Electric már a márciusi CeBIT-en bemutatta az adatközpont fizikai infrastruktúrájának felügyeletére szolgáló InfraStruXure Central, Capacity Manager és Change Manager új változatát, a termékek új funkcióinak jó része csak májustól válik elérhetővé.

Az APC korábbi, kizárólag saját termékeket támogató InfraStruXure Manager termékét leváltó InfraStruXure Central alapjául szolgáló megoldás a NetBotz 2005-ös felvásárlásával került a cég birtokába. A két termék egyesítéséből született meg az InfraStruXure Central, amelyet 2007 óta kínál a vállalat, ma már ez az APC egyedüli felügyeleti platformja, amely természetesen nem csak az APC, hanem más gyártók termékeivel is együttműködik. "Az APC által kínált adatközponti menedzsment megoldás nemcsak az APC által gyártott fizikai infrastruktúra eszközök, hanem a legkülönbözőbb gyártóktól származó építőelemek, például hűtés vagy teljesítményeloszlás integrálására is lehetőséget nyújt" -- mondta Szarka Attila, az APC vezető rendszermérnöke.

Az InfraStruXure Central új Modbus TCP kimenete szabványos megoldást nyújt a rackszintű energia-, hűtés- és környezetadatok, valamint riasztások integrálására a különböző épületfelügyeleti rendszerekbe. A kétféle rendszer közötti kommunikáció lehetővé teszi, hogy a felhasználók az adatközponti infrastruktúra és az azt támogató épület-infrastruktúra adatait egy rendszerben jelenítsék meg és integrálják. Az InfraStruXure Central legfrissebb verziójának tömeges konfigurálási funkciója segítségével a egyszerre több hasonló APC-eszköz konfigurációit tárolhatják, változtathatják vagy frissíthetik.

A termékcsomag két szoftvermodulja, a Capacity Manager és Change Manager nem korábban betáplált adatokra hagyatkozik, hanem valós, mért adatokra épülő tervezőeszközt ad az informatikai vezetők kezébe. Számukra jó hír, hogy a Capacity Manager már a hálózati csatlakozások, födémteherbírás vagy akár az álpadlós hűtés szimulációval kiegészített tervezést is lehetővé teszi -- mondta el Szarka Attila. Ezek segítségével felfedezhetők a túlmelegedéshez, alacsonyabb rendelkezésre álláshoz és a kihasználatlan kapacitásokhoz vezető hűtési problémák. További újdonság a a Capacity Manager új kiegészítése, az Energy Cost Management Report modul, amely egy meghatározott eszközcsoport kWh-ban mért energiafelhasználását mutatja meg.

Az InfraStruXure Central háromféle kivitelben vásárolható meg a felhasználói igényeknek megfelelően növekvő bővítési lehetőséggel. Mindegyik készülék tartalmazza az adatközpont-felügyeleti szoftverek új generációját: a Change Manager, a Capacity Manager, a Surveillance modulok és a ModBus TCP kimenet szoftvereit, amelyek engedélyezése licenckulccsal történik. Az InfraStruXure Central, Change Manager és Capacity Manager 5.1-es verziója májusban válik világszerte elérhetővé.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról