:

Szerző: Bizó Dániel

2009. április 10. 16:49

Új dokumentumarchiválási szoftvercsaládot vezetett be az EMC

Április elején új szoftveres archiválási termékcsaládot jelentett be az EMC. A SourceOne elsősorban a vállalati e-mailek archiválásának monumentális feladatát szándékozik segíteni, de képességei később kiterjeszthetőek más dokumentumokra, vagy akár a vállalati információmenedzsmentre is.

[HWSW] Április elején új szoftveres archiválási termékcsaládot jelentett be az EMC. A SourceOne elsősorban a vállalati e-mailek archiválásának monumentális feladatát szándékozik segíteni, de képességei később kiterjeszthetőek más dokumentumokra, vagy akár a vállalati információmenedzsmentre is.

A SourceOne elsősorban a jogászokat igyekszik boldoggá tenni, akik a SourceOne szoftverek alkalmazásával megtalálhatják, rögzíthetik, részleteire vághatják az elektronikus leveleket, majd ezeket ellenőrzött módon prezentálhatják különféle ügyekben, mint például hatósági, bírósági eljárások, belső vizsgálatok -- biztosítva ezzel a szabályoknak történő megfelelést. Az EMC azonban nagyon is tudatában vannak, hogy az SourceOne szoftvereknek továbbra is az IT-részlegeket megnyerni, így az informatikusokat olyan hívószavakkal igyekszik megnyerni, mint tárolási költségek csökkentése, a skálázódás, a politikák könnyű felállítása és monitorozása, és integrált kezelőfelület (dashboard).

A SourceOne család, melynek három tagja a Discovery Manager, az Email Management for IBM Lotus Notes Domino és az Email Management for Microsoft Exchange, jelenleg az e-mailekre koncentrál, a szoftver architektúrája azonban nem kötődik az elektronikus levelekhez, praktikusan bármilyen információtípust képes lesz a jövőben feldolgozni, mely nem egy strukturált adatbázisba rejtve található, így például fájlokban tárolt dokumentumokat. Az EMC szándéka szerint a SourceOne egy nagyvállalati információs életciklus-menedzsment (ILM) platformmá válik a jövőben. A felhasználók szempontjából a SourceOne legfontosabb tulajdonsága, hogy a már learchivált levelekhez is hozzáférést ad, mégpedig úgy, hogy abból a felhasználó semmit nem vesz észre.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 23:53

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.