Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Ősszel is lesz HWSW free! Alkalmazott AI meetup és agilis fejlesztői meetup a módszertanok dzsungeléből, szeptember 24-25-én.

HostLogic: a recesszió meghozhatja az áttörést a hosztolt üzleti szoftvereknek

Bodnár Ádám, 2009. április 29. 07:44
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A HostLogic Kft. 7,5 százalékkal 1,6 milliárd forintra tudta növelni tavaly a forgalmát, az új SAP-eladások számának visszaesését ellensúlyozni tudta az alkalmazásszolgáltatásokkal és a nemzetközi tanácsadással foglalkozó üzletág növekedése. A kereslet a cégek meglevő rendszereinek üzemeltetése, frissítése és konszolidálása felé tolódik.

hirdetés
[HWSW] A HostLogic Kft. 7,5 százalékkal 1,6 milliárd forintra tudta növelni tavaly a forgalmát, az új SAP-eladások számának visszaesését ellensúlyozni tudta az alkalmazásszolgáltatásokkal és a nemzetközi tanácsadással foglalkozó üzletág növekedése. A kereslet a cégek meglevő rendszereinek üzemeltetése, frissítése és konszolidálása felé tolódik.

Jelentősen nőtt az alkalmazásszolgáltatási, valamint a nemzetközi cégeknek nyújtott tanácsadás volumene, az SAP rendszerek menedzselésével foglalkozó üzletág árbevétele 21, míg a nemzetközi cégeknek nyújtott informatikai tanácsadás forgalma 70 százalékkal nőtt az előző évhez képest -- mondta el Görbics Zoltán ügyvezető. A középvállalati ERP-, CRM- és HR-bevezetésekből származó bevétel az általános piaci visszaesésnél kisebb mértékben csökkent, ennek köszönhetően 2008-ban újra a HostLogic lett az SAP legtöbb új ügyfelet szerző partnere.

A cég tovább növelte részesedését az élelmiszeriparban, a kiskereskedelemben és a szolgáltatói szektorban. Görbics szerint az élelmiszercégek számára manapság már elengedhetetlenek azok az informatikai megoldások, amelyekkel megfelelhetnek az egyre szigorúbb szabályoknak, élelmiszerbiztonsági előírásoknak.

A HostLogic szerint az idén tovább erősödik az alkalmazásüzemeltetés, támogatás és rendszerfrissítések iránti kereslet, a költségmegtakarítási törekvések miatt ugyanis egyre több cég von be szakértőt a piacfejlesztéshez szükséges technológiák hatékonyabb kialakítására. A HostLogic az SAP egyetlen "advanced" fokozatú hosztingpartnere a régióban, a cég szerint a takarékosság jegyében az ügyfelei egyre inkább felismerik az outsourcingban és a hosztingban rejlő lehetőségeket.

Az utóbbi években Magyarországon is dinamikusan ő azon cégek száma, amelyek átadják SAP-rendszerük üzemeltetését, akár teljesen kiszervezve, akár shared service formájában, megosztva a kompetenciákat. A tavalyi év végén beütött recesszió felgyorsította ezt a folyamatot, ahogy a vállalatok megpróbálják a lehető legtöbbet kihozni az egyre szűkölő IT-büdzsékből. A HostLogicot gyakran kérik fel egy-egy komplex SAP telepítés megvizsgálására annak érdekében, hogy láthatóvá váljék, hol lehet még fokozni a hatékonyságot -- az ilyen auditok eredménye nem ritkán a HostLogic bevonása az üzemeltetésbe, néha annak teljes átadásával. A vállalat forgalmának már mintegy 40 százalékát adja az SAP-üzemeltetési tevékenység.

Alkalmazott AI meetup és agilis fejlesztői meetup a módszertanok dzsungeléből, szeptember 24-25-én.