Szerző: Bodnár Ádám

2009. április 28. 09:28

Új HP noteszgépcsalád kis- és középvállalatoknak

Vadonatúj notebook-sorozatot jelentett be a HP, a ProBook család tagjait elsősorban azoknak a kis- és középvállalatoknak ajánlja a cég, amelyek sokat adnak a gépek külsejére, mégsem akarnak sokat fizetni. A ProBookok fényes vörös és fekete burkolatukkal egyértelműen kitűnnek az üzleti noteszgépek szürke tömegéből.

[HWSW] Vadonatúj notebook-sorozatot jelentett be a HP, a ProBook család tagjait elsősorban azoknak a kis- és középvállalatoknak ajánlja a cég, amelyek sokat adnak a gépek külsejére, mégsem akarnak sokat fizetni. A ProBookok fényes vörös és fekete burkolatukkal egyértelműen kitűnnek az üzleti noteszgépek szürke tömegéből.

Az elsőként megjelent ProBook s-sorozatú gépek mindegyike LED-háttérvilágításos kijelzőt kapott, ami kiviteltől függően 14 hüvelyk, 15,6 hüvelyk vagy 17,3 hüvelykes átlójú, 16:9 képarányú. A notebookok billentyűzete is új, legalábbis a HP kínálatában még nem láttuk ezt, az Apple noteszgépeiről már ismerős megoldást -- a vállalat a könnyű tisztántarthatósággal indokolja alkalmazását.

A ProBook 4410s és 4415s kijelzője 14 hüvelykes. A HP-tól megszokott modellszámozás itt is működik, a 4410s Intel-alapú, a 4415s-ben pedig AMD processzor dolgozik. A ProBook 4510s és 4515s gépek kijelzője 15,6 hüvelykes, ezek a masinák már külön numerikus billentyűzettel rendelkeznek, hasonlóan a 17,3 hüvelykes kijelzővel szerelt ProBook 4710s modellekhez. Az Intel-alapú változatokban Intel GMA X4500 HD grafikus vezérlő kapott helyet, az AMD processzoros modellekben Mobility Radeon HD 4330 videovezérlőt találni, amelyhez a 4710s esetében akár 512 megabájt GDDR2 memória is tartozhat.

A noteszgépek közös jellemzője a HDMI-csatlakozó, a Wi-Fi és a Bluetooth, illetve az opcionálisan választható Blu-ray meghajtó és a 3G modem. A ProBook noteszgépeket Windows Vistával szállítják, de egyes változatok SUSE Linux Enterprise Desktop 11-gyel is rendelhetőek lesznek. Az előre telepített szoftverek között találni a QuickLookot, amely egy gombnyomásra bepillantást enged a legújabb e-mailekbe, naptárbejegyzésekbe, feladatokba anélkül, hogy az Office-t el kellene indítani. A FIle Sanitizer a gépen tárolt bizalmas adatok törlését végzi el garantálva azok későbbi visszaállíthatatlanságát.

A ProBook notebookok fekete és vörös színben lesznek elérhetők, a legolcsóbb változat az Egyesült Államokban 529 dollárba kerül majd. Magyarországi megjelenésről és hazai árakról a HWSW egyelőre nem kapott információt.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról