Szerző: Bodnár Ádám

2008. január 21. 12:17

Szélesvásznú ultrahordozható ThinkPad: hamarosan itt az X300

[Gizmodo] A Gizmodo értesülései szerint hamarosan új ultrahordozható géppel bővül a Lenovo ThinkPad sorozat, az X300 az eddigi X és T sorozat között foglal majd helyet.

[Gizmodo] A Gizmodo értesülései szerint hamarosan új ultrahordozható géppel bővül a Lenovo ThinkPad sorozat, az X300 az eddigi X és T sorozat között foglal majd helyet.

A 13,3 hüvelykes, szélesvásznú kijelző alá épített ThinkPad X300 méltó ellenfele lehet a múlt héten bemutatott Apple MacBook Airnek is. Bár nem olyan vékony (19-23 mm), nagyon könnyű, mégis, a ThinkPadekre jellemző strapabíró kialakítás jellemzi. A kiszivárgott infók szerint még beépített optikai meghajtóval is alig nyom többet 1,1 kilogrammnál, de az optikai meghajtó helyére beépített második akkumulátorral is csak 1,44 kilogramm, ami alig több a MacBook Air 1,36 kilogrammjánál. Két akkumulátorral a ThinkPad már könnyedén üzemel akár 8 órát is az előzetes hírek szerint.

A Lenovo X300-ban minden benne lesz, ami egy modern notebookban alapkövetelmény, ilyen például a LED-es háttérvilágítású kijelző, amelynek felbontása a kategóriában megszokottól eltérően 1440x900 pixel, a 802.11n szabványú Wi-Fi vezérlő, az ujjlenyomat-olvasó és a hozzá tartozó TPM chip, vagy az opcionálisan rendelhető SSD. A Gizmodo oldalán látható adatlap szerint a gépet HSDPA, EV-DO vagy WiMAX modullal is lehet majd rendelni. A gép bővíthetősége példás: 3 USB-port és 2 ExpressCard-foglalat kapott helyet benne.

Lenovo ThinkPad X300

A hardver már-már szokványos: alacsony feszültségű Core 2 Duo processzor akár 2 gigahertzes órajellel, Intel 965 chipkészlet integrált X3100 videovezérlővel, és akár 4 gigabájt memória szerepel az alapkiépítésben. Az olcsóbb kivitelek minden bizonnyal "hagyományos" merevlemezzel kerülnek a boltokba, csak a drágább változatokban lesz SSD. A ThinkPad X300 áráról egyelőre nem tudni, de a bejelentés a kiszivárgott képek alapján már közel lehet, nem csodálkoznánk ha már február elején hivatalosan is fellebbenne a fátyol a gépről.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról