:

Szerző: Bányai György

2008. január 10. 16:23

ASUS kommunikátor a láthatáron

A Nokia Communicator sikerein felbuzdulva az ASUS is bemutatta hasonló megoldását, az M930W modellszámmal ellátott, QWERTY billentyűzettel is felszerelt mobil mindenesét. A készülék csukott állapotban sokkal jobban mutat az Nokia E90-nél, kinyitva azonban nagyobb belső kijelzőre számítottunk.

[HWSW] A Nokia Communicator sikerein felbuzdulva az ASUS is bemutatta hasonló megoldását, az M930W modellszámmal ellátott, QWERTY billentyűzettel is felszerelt mobil mindenesét. A készülék csukott állapotban sokkal jobban mutat az Nokia E90-nél, kinyitva azonban nagyobb belső kijelzőre számítottunk.

A Windows Mobile 6 Pro operációs rendszert futtató ASUS M930W egyaránt rendelkezik 802.11 b/g vezeték nélküli hálózati csatolóval és HSDPA adatátviteli képességekkel, ezáltal kétféleképp is megvalósítható a szélessávú internetelérés, de Wi-Fi vagy 3,5G lefedettség hiányában EDGE vagy GPRS módra válthat vissza a telefon. A számítási teljesítményért Marvell PXA270M 520 megahertzen üzemelő processzor felelős, ezt 256 megabájt ROM és 128 megabájt RAM egészíti ki.

Az M930W felnyitása után a QWERTY billentyűzet és a navigálógomok felett sajnos csak egy parányi kijelző tárul elénk, amelynek kis méretére csak egyetlen magyarázatot találtunk, a 4:3 képarány megtartását. Nagy kár a jobb- és baloldalt látható kihasználatlan területért. A kijelzőre visszatérve jobb alsó sarokban épúgy mint a csukott állapotban megtalálható a hívás indítására és befejezésére szolgáló zöld és piros gomb.

A kép forrása: GPSAndCO

Az M930W helymeghatározásra is alkalmas, mert a tervezők GPS vevőegységnek is találtak helyet a nyitható gépházban. A készülékben megtalálható egy Bluetooth 2.0 +EDR rádió is, de ez a fentiek mellett már természetes. A memória MicroSD-SDHC kártyákkal bővíthető, ebből a változatból akár 32 gigabájtost is képes a készülék kezelni. A multimédia területe a Windows Mobile 6 Pro adottságaira támaszkodik, ezt egészíti ki a 3,2 megapixeles kamera. Az ASUS M930W még az első negyedévben forgalomba kerül, áráról egyelőre nincs információnk.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 01:18

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.