:

Szerző: Bányai György

2008. január 21. 11:43

Új Toshiba okostelefonok kerülnek márciustól az európai szolgáltatókhoz

A korábban felröppent híresztelések most hivatalosan is megerősítést nyertek a Toshiba okostelefonjaival kapcsolatban. A vállalat nem kevesebb mint három készülékkel erősíti a jelenleg piacon kapható modellek sorát. A Toshiba Milánóban jelentette be múlt hét végén három új mobiltelefonját, melyek közül az első kettő az okostelefon kategóriában indul, harmadik pedig egy USB kapcsolatra képes mini, amely modem és telefon egyben. Az új készülékek márciustól kerülnek az európai szolgáltatókhoz.

[HWSW] A korábban felröppent híresztelések most hivatalosan is megerősítést nyertek a Toshiba okostelefonjaival kapcsolatban. A vállalat nem kevesebb mint három készülékkel erősíti a jelenleg piacon kapható modellek sorát. A Toshiba Milánóban jelentette be múlt hét végén három új mobiltelefonját, melyek közül az első kettő az okostelefon kategóriában indul, harmadik pedig egy USB kapcsolatra képes mini, amely modem és telefon egyben. Az új készülékek márciustól kerülnek az európai szolgáltatókhoz.

A QWERTY billentyűzettel ellátott G910 leginkább a Nokia E90 kommunikátorát juttatja a szemlélő eszébe, de azzal ellentétben nem Symbian, hanem Windows Mobile 6 Professional operációs rendszer hajtja. A Wi-Fi és Bluetooth kapcsolatokra képes, 128 megabájt memóriával ellátott G910 két kamerája közül a hátoldali egy két megapixeles változat, melyet a 800x480 képpont megjelenítésére képes kijelző mellé épített, a videohívásokhoz használható, VGA-felbontású egység egészíti ki. A mobil rendelkezik GPS helymeghatározó egységgel is, emellett a HSDPA, 900/1800/1900 GSM/EDGE és GPRS class 10 szabványokat is támogatja. A készülék ára körülbelül 600 euró lesz.

G910, 710, G450

A Portégé G710 a Nokia E61 és a Blackberry formavilágát idézi, ahogyan ezt a stílusirányt már több windowsos készülék is meglovagolta, többek között láthatunk ilyet a Motorola és a Samsung termékpalettájában is. Ez a QWERTY gombsorral ellátott telefon is rendelkezik GPS-vevőegységgel, viszont 3G szélessávú internetelérésre alkalmas modullal nem. Operációs rendszerként a Windows Mobile 6 Standard változata lát el szolgálatot. A G710 300 eurós áron kerül majd a szolgáltatók polcaira hálózatfüggetlen állapotban, de ez az ár is lehet alacsonyabb hűségnyilatkozat aláírása esetén.

A harmadik készülék a G450, amely talán a Huawei USB csatolófelülettel ellátott modemjeivel mutat a külsőt illetően leginkább hasonlóságot. A hosszúkás készülék 160 megabájt memóriával és OLED kijelzővel rendelkezik, emellett USB kapura kötva teljesértékű számítógépes HSDPA modemként is használható. A 98x36x16 milliméteres telefon előlapján három körbe rendezve található a kijelző és a két részre osztott számbillentyűk, melyek közül a középsőbe 1-5-ig fértek el a számok, melyek az alsó körbe rendezve folytatódnak, mindenképpen megszokást igényel majd a használat.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 08:03

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.