Szerző: Bányai György

2008. január 16. 11:33

Penryn processzorokkal frissítette X61 notebookját a Lenovo

A gyártók sorban jelentik be a CES-en bejelentett, 45 nanométeres csíkszélességű Intel Penryn proesszorra épülő noteszeiket Ezek között található meg a Lenovo is, aki az X61 sorozatának tagjait frissítette.

HIRDETÉS

[HWSW] A gyártók sorban jelentik be a CES-en bejelentett, 45 nanométeres csíkszélességű Intel Penryn proesszorra épülő noteszeiket Ezek között található meg a Lenovo is, aki az X61 sorozatának tagjait frissítette.

Röviddel azután, hogy a Fujitsu elsőként jelentette be az Intel Penryn architektúrája köré épített noteszgépét, most a Lenovo adott hírt új megoldásairól. A közkedvelt, 12,1 hüvelykes kijelzővel felszerelt X61 sorozat tagjai között mostantól 45 nanométeres csíkszélességű processzorral szerelt változatokat is megtalálhatunk.

A korábbi 1,8, illetve 2 gigahertzes Core 2 Duo processzoros változatok mellé most csatlakozik a 2,1, valamint a 2,3 gigahertzen üzemelő modell is, amelyek 3 megabájt gyorsítótárral rendelkeznek. Az új gépek a vezeték nélküli hálózati csatolót illetően is frissültek, ezek már képesek a 802.11n szabvány szerinti működésre is. A korábbi modellekhez hasonlatosan az új változatok sem tartalmaznak optikai meghajtót, amely továbbra is csak külső egységként, vagy a sorozathoz tervezett dokkolóállomásban csatlakoztathatók.

Lenovo X61

Opcióként 3G modul, Bluetooth rádió, valamint biometrikus szenzor rendelhető. A kisebbik, 2,1 gigahertzes újdonság 1 gigabájt memóriával és 120 gigabájtnyi merevlemez kapacitással kapható majd 1550 dollárért. A 2,3 gigahertzes processzorral szerelt változatnál szintén 1 gigabájtnyi a rendszermemória, azonban 160 gigabájt merevlemez kapacitása, ára 1610 dollár körül alakul. Mindkét változat februártól lesz megtalálható a boltok polcain, legalábbis az Egyesült Államokban, a hazai megjelenés február végén várható.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 5. 05:01

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.