Szerző: Bányai György

2007. augusztus 9. 12:39

Nem egyszerű feladat egyedivé varázsolni a noteszgépünket

A noteszgépek tulajdonosai nincsenek jó helyzetben az asztali géppel rendelkezőkhöz képest, ha gépüket egyénivé szeretnék tenni. A helyhez kötött gépekhez képest sokkal kisebb mozgástér a kompaktabb építési mód következménye.

HIRDETÉS

[HWSW] A noteszgépek tulajdonosai nincsenek jó helyzetben az asztali géppel rendelkezőkhöz képest, ha gépüket egyénivé szeretnék tenni. A helyhez kötött gépekhez képest sokkal kisebb mozgástér a kompaktabb építési mód következménye.

A noteszgép vásárlásakor természetes, hogy az elsődleges szempont az, hogy az új gép el tudja látni azokat a feladatokat, amiért megvásárlása szükségessé vált. A választáskor azonban a technikai adatok mellett a szubjektíven megítélhető paraméterek is döntőek lehetnek, ilyen például a külső megjelenés is. A noteszgép személyes tárgy, bár annyira nem, mint mondjuk egy mobiltelefon, de az egyénivé tétele mégis sokak számára lehet fontos, hiszen a tulajdonos stílusának kifejezőeszköze lehet.

A kijelzőfedelet egyénivé tehetjük paintbrush festéssel

A mobilok előlapjának talán leginkább a kijelző fedele felelhet meg, amelyek speciális változatait külön nem lehet kapni, hiszen az szerves része a készüléknek, többek között tartó-merevítő funkciót is ellát, ráadásul a hétköznapi felhasználó számára nem is cserélhető. Ha valaki az átlagtól eltérővé szeretné tenni készülékét, akkor a fedlap leszereltetése után a festés lehet célravezető, számos műhely vállalja paintbrush-technikával a képek felfestését. Ez a lehetőség a régebbi gépek tulajdonosai számára is elgondolkodtató lehet, hiszen egy ütött-kopott, de még használható készülék megérheti a felújítással járó anyagi ráfordítást.

A festésnél olcsóbban is megúszhatjuk a gépház szépítését, mert a mai tintasugaras nyomtatókkal megfelelő matricapapírra nyomtathatunk saját ízlés szerint bármit, amit aztán a fedlapra ragaszthatunk, de ilyen matricákat akár boltban is vehetünk: itthon a HP kínál egyedi matricákat az új noteszgépeihez, illetve a Toshiba is kínál a notebookjaihoz felragasztható "bőröket" a LapJacks.com oldalon.

Akiknek a szürkeségnél több kell, választhatják a Dell XPS erőműveit

Ha egyedi gépet szeretnénk, érdemes már a vásárlás előtt vetnünk egy pillantást például az Alienware noteszeire, vagy a Dell XPS sorozatára, amelyek bár sorozatban gyártott termékek, mégis különböznek a szürke átlagtól. Ha a nemesebb anyagokat részesítjük előnyben az általánosnak nevezhető műanyaggal szemben, akkor az Apple MacBook Pro fémháza mellett az ASUS bőrborítású ékszerei se kerüljék el a figyelmünket.
a címlapról

emberhiány

2

Megszűnik a Firefox Send és Notes

2020. szeptember 18. 10:32

A Mozillának a nyári leépítések után nem maradt erőforrása a szolgáltatások fenntartására.