:

Szerző: Ady Krisztián

2007. augusztus 23. 13:14

Újabb funkciókkal bővül a PSP és a PlayStation3

A hét elején frissített Playstation 3 Folding@Home kliens csak a kezdet volt, sajtókonferenciáján számos új funkciót, kiegészítőt mutatott be a Sony Computer Entertainment Europe (SCEE) a PlayStation 3 asztali és a PlayStation Portable hordozható konzolhoz. Utóbbiból szeptember 5-én érkezik a kontinensre a vékonyabb, könnyebb változat.

[HWSW] A hét elején frissített Playstation 3 Folding@Home kliens csak a kezdet volt, sajtókonferenciáján számos új funkciót, kiegészítőt mutatott be a Sony Computer Entertainment Europe (SCEE) a PlayStation 3 asztali és a PlayStation Portable hordozható konzolhoz. Utóbbiból szeptember 5-én érkezik a kontinensre a vékonyabb, könnyebb változat.

Személyi videorögzítő a PS3-ból

A Games Convention konferencián a legnagyobb durranás kétségkívül a PlayTV tévétuner volt, mely 2008 elején lesz elérhető az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Olaszorszgában, Németországban és Spanyolországban. Később további PAL területeken -- közöttük talán hazánkban is -- elérhető lesz. A PlayTV a PlayStation 3 konzollal és az azon futó személyi videorögzítő alkalmazással kombinálva digitális PVR eszközt varázsol a nappalinkba. A két digitális, DVB-T tunerrel felszerelt készülékkel egy adás figyelemmel kísérése mellett egy másikat akár fel is vehetünk a konzol merevlemezére.

A jövőállóságról a csúcstechnológia gondoskodik, a két DVB-T tuner ugyanis akár 1080 soros progresszív HD videoanyagok dekódolására is képes, így a jövőben megjelenő földfelszíni HD-adások vételére is garantáltan alkalmas lesz. A PlayStation 3 a DVB-T tuneregységgel egy tévévevővé és videorögzítővé válik, a konzol merevlemezre sok-sok órányi anyagot rögzíthetünk, az élő adást megállíthatjuk, visszatekerhetjük. Felvételeinket az EPG2 elektronikus programkalauz segítségével egy hétre előre egyetlen gombnyomással időzíthetjük. A könnyű kezelést a Blu-ray lejátszáshoz is használt távirányító támogatása nyújtja majd.

Sony PlayStation 3 és PlayTV

A PlayStation 3-ra rögzített videókat átkonvertálhatjuk, majd USB-kábelen keresztül átmásolhatjuk PlayStation Portable hordozható konzolunkra, de a kis gépen otthon akár az élő közvetítésekbe is beletekinthetünk.

Go!Birodalom

A PlayStation 3 mellett a PlayStation is multimédiás funkciókkal bővül. A SCEE a brit Sky-jal közösen létrehozott cége az Egyesült Királyság és Írország PSP-tulajdonosainak on-demand, letöltéses videoszolgáltatást nyújt majd a Go!Entertainment brand égisze alatt. Az online videoletöltő szolgáltatás 2008 elején lesz elérhető, melyben a BSkyB sport, szórakoztató, és animációs programjai lesznek majd előfizethetők, és interneten keresztül a PSP játékkonzolra letölthetők.

NavNGo 8A Go! brand másik terméke, az új, Go!Messenger üzenőalkalmazás az opcionális headsettel és Go!Cam külső kamerával hang- és videochatelést is biztosít majd a kis konzol tulajdonosainak. Az újév környékén, 2008 elején kerül piacra Európában a PlayStation Portable konzolhoz Japánban már kapható GPS-csomag is, melynek különlegessége, hogy szoftverét magyar fejlesztők készítik -- nem máshoz, mint az etalonként kezelhető iGO My way navigációs programot jegyző NavNGo nevéhez fűződik az alkalmazás. A Sony sajtóközleményéből kiolvasható információmorzsák szerint a Go!Explore már az új, NavNGo 8-ra épül, a hamarosan debütáló új navigációs szoftver képes lesz ugyanis a domborzat háromdimenziós megjelenítésére, nem csak a város felülnézeti képének, hanem épületeinek stilizált bemutatására.

A térképeket a hazánkról is kitűnő, friss térképpel rendelkező TeleAtlas biztosítja majd, de magyar változatról egyelőre ne is álmodjunk: a Go!Explore mellé hét térképcsomagot lehet majd megvásárolni, köztük Egyesült Királyság és Írország, vagy a skandináv térség térképeivel, de a 11-nyelvű hangnavigációban sem lesz lesz benne a magyar nyelv. A használni kívánt plusz térképek és ezekhez tartozó érdekes pontok (POI-k) a PlayStation Networkön keresztül is megvásárolhatók lesznek.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 22:58

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.