Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Felhőből visszaköltözéstől egészen egy banki malware evolúciójáig. Üzemeltetői és IT-biztonsági meetupokkal érkezünk!

Jelentősen nőhet a mobiltelefonok üzemideje a National új megoldásával

Ady Krisztián, 2004. november 10. 09:35
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

hirdetés
[infoSync] A National Semiconductor bejelentette, hogy legújabb, optimalizált rádiófrekvenciás konvertere és erősítője jelentősen javíthat a mobiltelefonok vételi lehetőségein, illetve hozzájárulhat a készülékek üzemidejének, készenléti idejének jelentősebb növeléséhez. A vállalat új konvertere akár 80 százalékkal is csökkentheti a készülék rádiófrekvenciás egységének energiafogyasztását.

Szinte minden mobiltelefonban olyan lítiumion-akkumulátor található, melynek feszültsége túlságosan magas a rádióantenna áramköreihez, az áramerősség pedig túlságosan alacsony. A konverterrel 0,8-3,6 V közötti feszültséget kell előállítani az eredetileg 2,7-5,5 V-os akkumulátorfeszültségből.

A National legújabb fejlesztése ezt a konverziót nyolcvan százalékkal nagyobb hatékonysággal képes elvégezni. Mivel a mobiltelefon egyik legnagyobb energiafogyasztója a rádiófrekvenciás egység, ezért a megtakarítás jelentősen növelheti a mobilkészülékek működési és készenléti idejét, a vállalat reményei szerint csak a beszélgetési idő 90 perccel nőhet az új megoldás alkalmazásával.

Az LM3200 típusú konverter már ez év végén feltűnhet a mobiltelefonokban, az azonban egyelőre nem ismert, mely gyártók alkalmazzák majd a National konverterét modelljeikben.

4-4 klassz téma a HWSW júniusi üzemeltetői és IT-biztonsági meetupjain. Nézz meg a programot!