Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Felhőből visszaköltözéstől egészen egy banki malware evolúciójáig. Üzemeltetői és IT-biztonsági meetupokkal érkezünk!

Gyalogoskímélő teherautó a Mitsubishitől

Bizó Dániel, 2004. november 12. 13:48
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

hirdetés
[NE Asia Online] Az előző héten megrendezett Tokyo Motor Show keretein belül a Mitsubishi bemutatott egy Fuso koncepció-teherautót, amely a radikálisan hi-tech designon túl egy baleset-megelőzési technológiát is demonstrált. A nyerges vontató két kamerával és egy mikroszámítógéppel volt felszerelve, amelyek feladata elsősorban a gyalogosok és kerékpárosok elgázolásának megakadályozása. A rendszer fő jellemzője, hogy csak alacsony sebességnél, 30 km/h alatt működik. A vállalat adatai szerint a releváns balesetek fele ennél alacsonyabb sebességnél történik.

A demonstráció csak az első nyilvános lépés egy hosszabb folyamatban, állítja a japán ipari mamut. A DaimlerChryslerrel közösen fejlesztett technológia a várakozások szerint öt év múlva kerül kereskedelmi forgalomba, főként a modellfrissítés ciklusa miatt. A két, egyenként több mint egy megapixeles felbontású kamera a 15 méteren belül lévő objektumokat monitorozza folyamatosan, meghatározva annak típusát, távolságát, haladási irányát és sebességét. Veszély esetén hang figyelmezteti a vezetőt az ütközésre, de a vállalat fontolgatja automata fékezőrendszer bevezetését is.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
4-4 klassz téma a HWSW júniusi üzemeltetői és IT-biztonsági meetupjain. Nézz meg a programot!