Szerző: Bizó Dániel

2004. november 12. 13:48:27

Gyalogoskímélő teherautó a Mitsubishitől

[NE Asia Online] Az előző héten megrendezett Tokyo Motor Show keretein belül a Mitsubishi bemutatott egy Fuso koncepció-teherautót, amely a radikálisan hi-tech designon túl egy baleset-megelőzési technológiát is demonstrált. A nyerges vontató két kamerával és egy mikroszámítógéppel volt felszerelve, amelyek feladata elsősorban a gyalogosok és kerékpárosok elgázolásának megakadályozása. A rendszer fő jellemzője, hogy csak alacsony sebességnél, 30 km/h alatt működik. A vállalat adatai szerint a releváns balesetek fele ennél alacsonyabb sebességnél történik.

A demonstráció csak az első nyilvános lépés egy hosszabb folyamatban, állítja a japán ipari mamut. A DaimlerChryslerrel közösen fejlesztett technológia a várakozások szerint öt év múlva kerül kereskedelmi forgalomba, főként a modellfrissítés ciklusa miatt. A két, egyenként több mint egy megapixeles felbontású kamera a 15 méteren belül lévő objektumokat monitorozza folyamatosan, meghatározva annak típusát, távolságát, haladási irányát és sebességét. Veszély esetén hang figyelmezteti a vezetőt az ütközésre, de a vállalat fontolgatja automata fékezőrendszer bevezetését is.

a címlapról

Hirdetés

Mi történik egy mobilappal a születése után?

2020. február 25. 17:20

Legtöbbször sajnos semmi. Ezen próbálunk változtatni egy ingyenes appmenedzsment meetuppal és egy 30 órás képzéssel. A store-ban való megjelenés az igazi munka kezdete: mérés, mérés, mérés, adat, felhasználói visszajelzések kezelése, ASO, monetizálás, marketing... és így tovább.