Szerző: Bizó Dániel

2004. november 16. 14:01

Nem túl kábelbarát a Sanyo új fejlesztése

[NE Asia Online] A japán Sanyo olyan UWB (ultra-wide-band) lapkakészlet fejlesztésén dolgozik, amely vezeték nélküli USB kapcsolatot tenne lehetővé. A társaság elképzelései szerint a chipek szórakoztatóelektronikai eszközökben válnának az emberek nagy hasznára, például nem kellene a digitális fényképezőgépet összekötni a számítógéppel, vagy akár a projektorok, videolejátszók és televíziók is ezen keresztül cserélnének adatot.

A vállalat célkitűzése, hogy rádiós átvitellel megvalósítsa a vezetékes USB 2.0 szabványban rögzített 480 Mbit másodpercenkénti átvitelt. A rádiós technológiák esetében hipergyorsnak számító sebesség elérése mellett a megoldandó feladatok közé tartozik a fogyasztás elfogadható szintre való mérséklése. A cég képviselője elmondta, hogy a digitális kamerákkal foglalkozó részleg -- mely révén a Sanyo meghatározó szereplő a digitális fényképezőgépek globális piacán -- legfeljebb 0,3-0,5 W fogyasztást tart elfogadhatónak. Ehhez, tette hozzá, csúcstechnológiájú gyártási eljárás szükséges. A modul megcélzott piaci ára 1500 jen, azaz körülbelül 2700 forint.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról