Szerző: Ady Krisztián

2004. november 16. 11:03

Újabb konkurenst kapott a Blu-Ray és a HD-DVD optikai formátum

[Clubic.com] A New Medium Entreprises bemutatta saját fejlesztésű optikai tárolólemezének prototipusát, mely könnyen a Blu-Ray és a HD-DVD formátumok ellenfelévé válhat. A "High-Definition Reflective Multi-Layer Disc", azaz MVD ugyanúgy vörös lézert használ az adatok rögzítésére és visszaolvasására, mint a mai CD- és DVD-olvasók, így egyik hatalmas előnye lehet a visszamenőleges kompatibilitás.

Az MVD lemezek 15, 25 és 30 gigabájtnyi adatot tárolhatnak, míg a kék lézert alkalmazó Blu-Ray 23-25, a HD-DVD formátumú lemezek pedig 15 gigabájtot képesek egyetlen rétegen rögzíteni. A vállalat tervei szerint az első MVD lemezek és olvasó-író egységek 2005 harmadik negyedévében jelenhetnek meg. A New Medium Enterprises becslése szerint az első MVD-olvasók körülbelül 250 dolláros áron kerülthetnek piacra.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról

GITHUB

0

Elérhetővé vált a GitHub Copilot Enterprise

2024. február 29. 11:34

Az előzetes után általánosan hozzáférhetővé vált a GitHubon a Copilot új szintje, ami a szervezetek belsős kódbázisa alapján segíti a fejlesztőket.