Szerző: Ady Krisztián

2008. június 13. 11:51

Frissítést adott ki a Windows Media Centerhez a Microsoft

Kombinált frissítőcsomagot adott ki a Media Centert futtató Windows Vistás számítógépekhez a Microsoft, melyek számos korábban jelzett problémát javítanak. A frissítés nem csak 32, hanem 64 bites operációs rendszerekhez is elérhető, legegyszerűbben a Windows Update szolgáltatáson keresztül tölthetjük le a megfelelő verziót.

[HWSW] Kombinált frissítőcsomagot adott ki a Media Centert futtató Windows Vistás számítógépekhez a Microsoft, melyek számos korábban jelzett problémát javítanak. A frissítés nem csak 32, hanem 64 bites operációs rendszerekhez is elérhető, legegyszerűbben a Windows Update szolgáltatáson keresztül tölthetjük le a megfelelő verziót.

A javítások között megtalálható az az egyes analóg tunerekkel kapcsolatos fix, ami a felvételi problémákra gyógyír, de a teljes és ablakos mód közötti váltás videolejátszási hibáját is megoldották, amikor a kép helyett csak nagy feketeség volt a továbbiakban látható. Frissítették az extenderekkel -- mint például az Xbox 360-nal -- kapcsolatos memóriakezelési gondot is, a Windows Media Center egyszerűen elpocsékolta az erőforrásokat ebben az esetben, akár az egész rendszer kifutott a szabad memóriából emiatt.

Windows Media Center

A csomagban megoldás található a Vista SP1 telepítését követően a Windows Media Center galériájából eltűnt eltávolítható eszközök problémájára is, de javítják az Expressz beállítást követően hibásan rögzített Client ID gondot is.

Mik azok a sötét mintázatok, vagy ahogy az angol nevezi őket, dark patternek? Miért találkozunk egyre többször velük és mit tehetünk, hogy ne kerüljünk a csapdájukba?

a címlapról