Szerző: Ady Krisztián

2008. május 06. 09:30:38

Mac-en és Solarison is fut már az ingyenes VirtualBox új változata

Megjelent a főként ingyenessége okán népszerű, nemrég Sun Microsystems által felvásárolt VirtualBox virtualizációs szoftver új változata, az első jelentős frissítés a tranzakciót követően. A frissített, 1.6-os verziószámot viselő változat két fontos újdonságot hozott, immáron hivatalosan is futtatható Mac OS X és Solaris operációs rendszerek alatt.

[HWSW] Megjelent a főként ingyenessége okán népszerű, nemrég Sun Microsystems által felvásárolt VirtualBox virtualizációs szoftver új változata, az első jelentős frissítés a tranzakciót követően. A frissített, 1.6-os verziószámot viselő változat két fontos újdonságot hozott, immáron hivatalosan is futtatható Mac OS X és Solaris operációs rendszerek alatt.

A VirtualBox a német innotek megszerzésével jutott a Sun kezébe. A szoftvert több mint 4 millió alkalommal töltötték le tavaly év eleje óta, kifejezetten népszerű fejlesztők és tesztelők körében, és támogatja az Intel és az AMD hardveres virtualizációs technológiáit is. Az új változat természetesen nem csak a két új host támogatásával büszkélkedhet, számos hibajavítással és gyorsabb beépített virtuális eszközökkel is gazdagodott.

A VirtualBox nyílt forráskódú szoftver, szabadon letölthető a virtualbox.org vagy openxvm.org című oldalakról, nem kell sem fizetéssel, sem regisztrációs kulcsokkal bajlódni hozzá. A VirtualBox a Windows 3.1-től a Vistáig terjedő Windows verziókat, a Linux 2.2, 2.4 és 2.6 kerneleit, a Solaris x86-ot, az OS/2-t, a Netware-t és a DOS-t is képes operációs rendszerként befogadni.

VirtualBox

Az új változatban már teljesen folytonossá vált az ablakváltás a linuxos és Solaris vendég operációs rendszerekre, utóbbi operációs rendszer is megkapta végre "Guest Additions" csomagját. Az 1.6-os verzióban már van PAE (Physical Address Extension) támogatás is, így az Ubuntu tavaly megjelent két változata is hibátlanul futtatható. Javítottak a virtuális merevlemezek kezelésén és az USB2.0-ás problémákon, a 2.6.25-ös Linux kernellel tapasztalt hibákon is.

a címlapról

Hirdetés

Mi történik egy mobilappal a születése után?

2020. február 26. 08:21

Legtöbbször sajnos semmi. Ezen próbálunk változtatni egy ingyenes appmenedzsment meetuppal és egy 30 órás képzéssel. A store-ban való megjelenés az igazi munka kezdete: mérés, mérés, mérés, adat, felhasználói visszajelzések kezelése, ASO, monetizálás, marketing... és így tovább.