:

Szerző: Bodnár Ádám

2008. május 21. 14:04

Gőzerővel halad a Microsoft hypervisorának fejlesztése: megjelent az RC1

A Microsoft elérhetővé tette a nyárra ígért Hyper-V virtualizációs köztesréteg első kiadásra jelölt változatát (RC1), a Windows Server 2008-ra telepíthető kiegészítő ingyen letölthető a cég oldaláról .

[HWSW] A Microsoft elérhetővé tette a nyárra ígért Hyper-V virtualizációs köztesréteg első kiadásra jelölt változatát (RC1), a Windows Server 2008-ra telepíthető kiegészítő ingyen letölthető a cég oldaláról.

Az első RC még márciusban érkezett, és már az is rendelkezett a végleges verzió összes funkciójával, Az RC1-ben az RC0-hoz képest újdonság, hogy Windows 2000 Server SP4-et, illetve Windows 2000 Advance Server SP4-et is képes futtatni virtuális gépként. További apró figyelmesség, hogy a hypervisoron futó Linuxok ablakában már minden további trükk nélkül működik az egérkurzor.

A Microsoft korábban azt ígérte, hogy a hypervisor legkésőbb 180 nappal a Windows Server 2008 megjelenése után lesz elérhető, azonban a hírek szerint a fejlesztés, illetve a tesztelés és hibajavítás gyorsabban halad a vártnál, így a Hyper-V akár júniusban is megjelenhet. A Hyper-V robosztus állapotát mi sem mutatja jobban, mint az, hogy az MSDN és TechNet-szervereket a Microsoft már a saját hypervisorán futtatja. Bob Muglia, a Microsoft szervertermékekért felelős vezetője elmondta, a Hyper-V "atomstabil és készen áll a gyártásra".

Fontos tudni, hogy a Hyper-V RC1 még nem kompatibilis a System Center Virtual Machine Manager 2008 jelenleg elérhető bétájával, így akik továbbra is tesztelni szeretnék a virtuális gépek felügyeletére szolgáló megoldás előzetesét, azok egyelőre ne telepítsék a Hyper-V RC1-et, maradjanak a márciusban kiadott RC0-nál. Valószínű hamarosan az SCVMM 2008-ból is érkezik egy új előzetes, ami már támogatni fogja a Hyper-V RC1-et.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 20:48

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.