Szerző: Ady Krisztián

2008. május 23. 12:47

Már itthon is ad 5 gigabátjnyi online tárhelyet a Microsoft

Újabb kéttucatnyi országban, köztük Magyarországon is elérhetővé vált végre a Microsoft online tárhelye, a Windows Live SkyDrive. Az 5 gigabájtos fiókba bármilyen állományt feltölthetünk, zenéket, videókat oszthatunk ismerőseinkkel, vagy akár az egész világgal.

[HWSW] Újabb kéttucatnyi országban, köztük Magyarországon is elérhetővé vált végre a Microsoft online tárhelye, a Windows Live SkyDrive. Az 5 gigabájtos fiókba bármilyen állományt feltölthetünk, zenéket, videókat oszthatunk ismerőseinkkel, vagy akár az egész világgal.

A területi bővülés mellett számos korábban jelzett hibát is javítottak az új verzióban, mely teljes egészében magyar nyelven is elérhető, könnyebbé téve a kezelést az ilyen szolgáltatásokban járatlanabb hazai netezők számára is. A 62 országban/területen elérhető szolgáltatás újdonságai között a kommentelési lehetőségek bővítése és sok apró kozmetikai változtatás is található a rendszer sebességének javítása mellett.

SkydriveA SkyDrive tárhely rendkívül egyszerűen beüzemelhető, csupán be kell lépni létező hotmailes, Passport, vagy Windows Live ID azonosítónkkal. Az ide feltöltött anyagokat -- állományonként maximum 50 megabájtos méretben -- megoszthatjuk barátainkkal, vagy azokból alkotott csoportokkal, a felületen az MSN Messenger kapcsolataink is láthatóak. A megosztási partnerek köre e-mailcímek megadásával is bővíthető, akik szintén hozzáférhetnek állományainkhoz. A publikus könyvtárból RSS hírcsatorna is generáltatható, mellyel még gyorsabban értesülhetnek ismerőseink a változásokról.

A szolgáltatás teljesen ingyenes. A Microsofton kívül számos más cég is kínál online tárhelyet, többek között a Yahoo! Briefcase szolgáltatását, vagy az AOL Xdrive-öt is választhatnánk a SkyDrive helyett.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról