:

Szerző: Ady Krisztián

2008. május 29. 16:41

Három hónap után adott ki újabb frissítést a Mac OS X-hez az Apple

[Techworld] Több mint három hónapi hallgatást követően nagy, verziószámot érintő frissítéscsomagot tett közzé Mac OS X operációs rendszeréhez az Apple. A 10.5.3-asra léptető javításban közel 70 stabilitási, kompatibilitási és biztonsági frissítés kapott helyet.

[Techworld] Több mint három hónapi "hallgatást" követően nagy, verziószámot érintő frissítéscsomagot tett közzé Mac OS X operációs rendszeréhez az Apple. A 10.5.3-asra léptető javításban közel 70 stabilitási, kompatibilitási és biztonsági frissítés kapott helyet.

Az Apple egy égető problémára, az iCal biztonsági réseire azonban még mindig nem nyújt ezzel megoldást. A Mac OS X 10.5.3 a harmadik frissítés a Leopárdhoz annak 2007 októberi megjelenése óta, többek között javításokat nyújt olyan komponensek hibáira is, mint az Address Book, az Automator, a Time Machine és a VoiceOver.

Az Apple javította a Finderből hiányzó merevlemezek hibáját, fejlesztett a Spotlight keresőn és megoldotta az USB-s eszközökről hibásan lejátszható audio- és videoanyagok problémáját is. Frissültek az AirPort-meghajtók is, robusztusabban működnek a Time Capsule kiegészítővel. Az iChatben öt hibát, a Mailben tízet javítottak.

A három iCal hibát január óta, annak felfedezése óta nem javítja az Apple, a Core végül a múlt hét szerdáján közzétette a biztonsági rések leírásait, miután az Apple ismét elhalasztotta a biztonsági frissítések közzétételét. A Core ezzel a lépéssel próbálja javításra kényszeríteni az Apple-t.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 28. 08:32

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.