Szerző: Ady Krisztián

2006. december 14. 11:33

Megérkeztek a Skype internettelefon-szoftver új változatai

Megjelent és a Skype weboldaláról -- egyelőre csupán az angol nyelvűn keresztül -- letölthető a Skype internettelefon-szoftver legújabb, 3.0-ás változata. A korábban bétaváltozatokban elérhető alkalmazás végleges változata chatszobákkal és online játékkal bővült. Az asztali gépeken futó alkalmazás mellett elérhető a Windows Mobile operációs rendszeren futó Skpye új, 2.2-es bétája is.

[HWSW] Megjelent és a Skype weboldaláról -- egyelőre csupán az angol nyelvűn keresztül -- letölthető a Skype internettelefon-szoftver legújabb, 3.0-ás változata. A korábban bétaváltozatokban elérhető alkalmazás végleges változata chatszobákkal és online játékkal bővült. Az asztali gépeken futó alkalmazás mellett elérhető a Windows Mobile operációs rendszeren futó Skpye új, 2.2-es bétája is.

A Skpye 3.0-ás változatának két fő újdonsága a szokásos hibajavításokon túl az online játékok elérhetősége az Extra funkciókon keresztül, illetve a Public Chat, a nyilvános chatelés lehetősége. Utóbbival publikus beszélgetésekhez csatlakozhatunk egyetlen kattintással, ahol olyan társalgásokban vehetünk részt, melyek érdeklődési körünkbe tartozhatnak. Az új változattal indult el hivatalosan a Skypecasts is, mely weboldal-kliens közötti átjárhatóságot is nyújt, illetve a felületet is kissé átszabták.

Az új változattal együtt érkezett a Skype windowsos okostelefonokon futó verziójának újabb, 2.2-es bétája, mely már több mint 120 Windows Mobile-t futtató tenyérgéppel, okostelefonnal kompatibilis. Ez a változat is feljavított kezelőfelülettel, proxy-k támogatásával, illetve konferenciahívások lehetőségével bővült. Bár a Skype elsősorban a Wi-Fi vezérlővel ellátott, vezeték nélküli hálózathoz csatlakozó készülékeken használható eredményesen, az egyre növekvő számú 3G-s és HSDPA-támogatású windowsos okostelefonok is megfelelő sávszélességet nyújthatnak az IP-alapú kommunikációhoz.

A Skype szolgáltatásait jelenleg már több mint 136 millió regisztrált Skype-felhasználó veheti igénybe. A vállalat az elmúlt napokban jelentette be, hogy az eddig ingyenes próbaüzem fizetőssé válik: az egyesült államokbeli ingyenes telefonhívási lehetőséget január 1-től már csak évi 30 dollár kifizetése után nyújtja majd vezetékes és mobilhálózatok irányába.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról