Szerző: Bodnár Ádám

2006. december 1. 10:54

Máris félmillió zeneszámot kínál letöltésre az új magyar online zenebolt, a Songo

Új online zenebolt startolt a hazai piacon, az econet Nyrt. leányvállalata, az eMusic Kft. által üzemeltetett Songo látogatói az év végére félmillió, 2007 végére egymillió dalból válogathatnak, a kínálatban szerepelnek a legnagyobb hazai és nemzetközi kiadók előadói. Egy dal 199 forintért, egy teljes album 1990 forintért vásárolható meg és tölthető le, fizetni átutalással, bankkártyával vagy emelt díjas SMS-sel lehet.

[HWSW] Új online zenebolt startolt a hazai piacon, az econet Nyrt. leányvállalata, az eMusic Kft. által üzemeltetett Songo látogatói az év végére félmillió, 2007 végére egymillió dalból válogathatnak, a kínálatban szerepelnek a legnagyobb hazai és nemzetközi kiadók előadói. Egy dal 199 forintért, egy teljes album 1990 forintért vásárolható meg és tölthető le, fizetni átutalással, bankkártyával vagy emelt díjas SMS-sel lehet.

"A tízmilliárdos magyar hanghordozó-értékesítési piacból egyre nagyobb szeletet fog kapni az internetes értékesítés, mely akár a piac újbóli növekedésének lehetőségét is magában hordozza" -- mondta Horváth Szabolcs, az eMusic ügyvezetője, aki szerint tavaly a digitális eladások kevesebb mint 1 százalékát tették ki a hazai zeneértékesítésnek. A digitális zeneeladásban jelenleg a mobiltelefonos csengőhangok vezetnek. "A Songónak Magyarországon piacvezető szerepet szánunk, de ezen törekvésünkkel párhuzamosan 2007-ben a kelet-európai régió több országában is elindítjuk zeneáruházunkat."

A Songo üzemeltetői szerint az online zeneboltok egyik legnagyobb rákfenéje, hogy regisztrációhoz kötik a vásárlást, a hosszadalmas procedúra sok vásárlót elriaszt. A Songóban lehetőség van a dalokat regisztráció nélkül is megvenni, ilyenkor az emelt díjas SMS elküldését a számok követően azonnal meghallgathatók. A zeneboltból a dalok 192 kbps jogvédett WMA formátumban tölthetők le, átmásolhatók WMA-t támogató hordozható lejátszókra, és CD-re is írhatók. A vásárlóknak nem kell aggódniuk akkor sem, ha a megvásárolt zenéiket elhagyják vagy véletlenül letörlik, azokat bármikor újra letölthetik -- mondta el Horváth.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról