Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Felhőből visszaköltözéstől egészen egy banki malware evolúciójáig. Üzemeltetői és IT-biztonsági meetupokkal érkezünk!

Készülnek a Microsoft vállalatoknak szánt új szoftvercsomagjai

Budai Péter, 2005. augusztus 30. 10:54
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

[Microsoft Watch/HWSW] A Microsoft gyorsan halad a legújabb, Midmarket Server szoftvercsomagjának fejlesztési munkálataival, ami a kisvállalatoknak szánt Small Business Server után egy olyan kiadás lesz, ami kifejezetten a középvállalatok számára nyújt megfelelő megoldást informatikai rendszerük alapjainak kiépítésére.

hirdetés
[Microsoft Watch/HWSW] A Microsoft gyorsan halad a legújabb, Midmarket Server szoftvercsomagjának fejlesztési munkálataival, ami a kisvállalatoknak szánt Small Business Server után egy olyan kiadás lesz, ami kifejezetten a középvállalatok számára nyújt megfelelő megoldást informatikai rendszerük alapjainak kiépítésére.

Hamarosan elérhető a Windows Midmarket Server

Időközben a szoftveróriás már készíti a Small Business Server R2-es változatát is, ami nem sokkal a Windows Server 2003 R2 után jelenik meg, 2006 elején, amit 2007-ben követ majd a Cougar kódnévre hallgató, következő generációs, Longhorn Serverre épülő Small Business Server változat.

Maga a Midmarket Server nem egy önálló, új szoftver. A Windows Midmarket Server névre hallgató szoftvercsomag elérhetőségét a Microsoft várhatóan szeptember 7-én jelenti be egy üzleti konferencián. Ez a Windows Midmarket Server szoftvercsomag a Small Business Serverre épül, annyi különbséggel, hogy tartalmazza a Microsoft Operations Manager 2005 szoftvert is, amivel az IT infrastruktúra felügyelete látható el.

A Small Business Server nemrég megjelent SP1-es változata is jelentős változásokon esett át, hiszen a rendszer Premium kiadásában eddig megtalálható ISA Server 2000 tűzfalat a Microsoft az SP1 megjelenésével ingyen lecserélte a lényegesen modernebb ISA Server 2004-gyel. A Small Business Server 2003 SP1 Premium kiadásában megtalálható még a Windows Server 2003 SP1, a Windows SharePoint Services, az SQL Server 2000 és az Exchange Server 2003 is.

Készülnek az új Small Business Server változatok

A Small Business Server 2003 R2 esetében szintén frissülni fognak a rendszer alapját képező komponensek, így például az SQL Server 2000-t leváltja az SQL Server 2005 Workgroup Edition, valamint a csomag tartalmazni fogja az Exchange Server 2003 SP2-t is. A hírek szerint az SBS R2 75 gigabájtban szabja meg az elektronikus postaládák maximális méretét, kényelmesebben lesz rajta beállítható az RPC over HTTP technológia használata, és a patchek telepítésére is új megoldás lesz elérhető -- elképzelhető, hogy a rendszer részeként megjelenik majd a Windows Software Update Services (WSUS) is.

A Cougar kódnévre hallható, Longhorn Server köré épülő SBS kiadás szorosan integrálódni fog az irodai alkalmazásokkal, így elsősorban a Windows Vistával és az Office 12-vel, valamint a Microsoft közlése szerint a termékcsomag nagyban egyszerűsíti a hibaelhárítás folyamatát, és kiemelkedő technikai támogatás is jár majd hozzá.

4-4 klassz téma a HWSW júniusi üzemeltetői és IT-biztonsági meetupjain. Nézz meg a programot!