Szerző: Bodnár Ádám

2005. augusztus 30. 12:25

Több mint egymillió iPod-akkumulátort cserél ki az Apple

[HWSW/WSJ] Közel 1,3 millió első generációs iPod audiolejátszó akkumulátorát cseréli ki az Apple, miután a vállalat elvesztette a vásárlói által indított közösségi pert (class-action). Az iPod-vásárlók azt állították, hogy az első generációs Apple iPodok akkumulátora idővel használhatatlanná válik, erre pedig a cég semmilyen formában nem hívta fel a figyelmet. Az iPodok akkumulátora ráadásul a fogyasztók által nem is cserélhető, az fixen be van építve a készülékbe.

[HWSW/WSJ] Közel 1,3 millió első generációs iPod audiolejátszó akkumulátorát cseréli ki az Apple, miután a vállalat elvesztette a vásárlói által indított közösségi pert ("class-action"). Az iPod-vásárlók azt állították, hogy az első generációs Apple iPodok akkumulátora idővel használhatatlanná válik, erre pedig a cég semmilyen formában nem hívta fel a figyelmet. Az iPodok akkumulátora ráadásul a fogyasztók által nem is cserélhető, az fixen be van építve a készülékbe.

A vállalat úgy hirdette a lejátszót, hogy annak akkumulátora egy feltöltéssel 8 óra folyamatos működést biztosít, azonban az idő előrehaladtával az áramforrás veszített kapacitásából és az első generációs iPodok akkus működési ideje egyre rövidült, gyakran 4 óra alá csökkent. A San Mateo megyei legfelsőbb bíróság múlt heti ítélete szerint azok, akik 2004 május 31. előtt újonnan első vagy második generációs iPodot vásároltak, 25 dollár készpénz-visszatérítésre vagy egy 50 dolláros bónra jogosultak, amelyet az Apple boltjaiban vásárlolhatnak le.

Amennyiben a vásárlók korábban a szervizben kicseréltették az iPodjuk akkumulátorát, jogosultak a javítás árának visszatérítésére. A harmadik generációs iPodok tulajdonosai ingyenes csereakkumulátort kapnak, ha a régi tönkremegy. A vásárlók egészen jövő májusig jelezhetik csereakkumulátor-igényüket az Apple-nél a www.appleipodsettlement.com weboldalon olvasható utasítás szerint. A vevőket képviselő jogász szerint az akkumulátorok cseréjével kapcsolatos kiadások az Apple számára mintegy 15 millió dolláros költséget jelentenek.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról