Szerző: Ady Krisztián

2005. június 13. 13:34

Számos biztonsági rést foltoznak be a Microsoft holnapi javításai

A szokásos havi frissítési napon, azaz holnap kedden nem kevesebb mint tíz különböző frissítést tesz elérhetővé a Windows Update weboldalon és automatikus letöltési szolgáltatásain keresztül a Microsoft. A közel tucatnyi frissítés kivétel nélkül biztonsági frissítéseket tartalmaz.

[HWSW] A szokásos havi frissítési napon, azaz holnap kedden nem kevesebb mint tíz különböző frissítést tesz elérhetővé a Windows Update weboldalon és automatikus letöltési szolgáltatásain keresztül a Microsoft. A közel tucatnyi frissítés kivétel nélkül biztonsági frissítéseket tartalmaz.

A hét különböző biztonsági rés közül a Microsoft csupán egyet jelölt meg -- saját minősítésének megfelelően -- kritikusként, de a csomagok között több "fontos" javítás is letölthető lesz, többek között az Exchange levelezőrendszer sérülékenységével, a Windows Services for UNIX, ISA Servers és Small Business Servers rendszerek egyes szolgáltatásaival kapcsolatosan.

A Microsoft szerint a frissítések megakadályozzák a rosszindulatú kódok bejutását az operációs rendszerekbe, illetve azt, hogy ezek a kártékony szoftverek a felhasználó tudta nélkül továbbterjedjenek az interneten. A Microsoft kedden a "Malicious Software Removal Tool" rosszindulatú szoftvereket eltávolító segédprogramot is frissíteni fogja.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról