Szerző: Bodnár Ádám

2005. június 29. 14:34

Szakított a Synergon és a Cisco

[Portfolio.hu] Július 27-én érvényét veszti a Synergon és a Cisco között fennálló, közvetlen beszerzést lehetővé tevő partneri szerződés -- adta hírül a Portfolio.hu . A Synergon azonban továbbra is magas szinten és megbízhatóan szolgálja ki Cisco megoldásokkal ügyfeleit, és megtartja Cisco Gold Certified partneri státuszát.

[Portfolio.hu] Július 27-én érvényét veszti a Synergon és a Cisco között fennálló, közvetlen beszerzést lehetővé tevő partneri szerződés -- adta hírül a Portfolio.hu. A Synergon azonban továbbra is magas szinten és megbízhatóan szolgálja ki Cisco megoldásokkal ügyfeleit, és megtartja Cisco Gold Certified partneri státuszát.

Emlékezetes, hogy a Cisco május elején 90 napos határidővel felmondta a partneri szerződést, miután a Synergon partneri megállapodást kötött a Cisco egyik legnagyobb vetélytársával, a kínai Huawei-jel. Ahogy azt akkor lapunk is megírta, a Cisco azt követelte a Synergontól, hogy szakítsa meg kapcsolatát a Huawei-jel, ellenkező esetben a cég felmondja a partneri szerződést. Akkor a szakértők úgy vélték, a Synergon enged a Cisco nyomásának, az idő azonban megcáfolta ezt a feltételezést.

Egy fenékkel két lovon

A Synergon azonban várhatóan nem szenved majd piacvesztést, hiszen partneri státusza megmarad, e mellett azonban az alacsonyabb árkategóriájú Huawei termékeket is ajánlani tudja ügyfeleinek. A Huawei termékek árai egyébként körülbelül 10 százalékkal múlják alul a hasonló kategóriás Cisco-berendezésekét, a kínai cég azonban a régióban egyelőre csak a Synergonon keresztül van jelen, így jelentősebb bevezetési kedvezmények várhatóak.

A Synergon azzal, hogy továbbra is rendelkezik Cisco Gold Certified partneri minősítéssel (ez egy objektív kritérium, független a Cisco szerződéstől, s a cég szakmai kompetenciája továbbra is megvan) bizonyos árkedvezményeket érvényesíthet a Cisco felé, a partneri szerződés megszűnésével azonban kissé magasabb áron jut a termékekhez, mint eddig. A cég célja azonban az, hogy ezt az árnövekedést ügyfelei ne érezzék meg, s mind a Cisco, mind pedig a Huawei termékeket ajánlani fogják a megrendelőknek -- írta a Portfolio.hu.

Az első üzlet

Az első nagyobb Huawei-üzlet már meg is született, hiszen a Synergon leánycége, a Fibex Kft. és a Magyar Telekom között aláírt keretszerződés alapján előbbi cég a Huawei által gyártott ADSL-eszközöket szállít a távközlési cég részére. Az egy évre szóló keretszerződés értéke hozzávetőlegesen 300 millió forint. A Huawei szélessávú hozzáférést biztosító ADSL-modemjei támogatják az ADSL2+ technológiát is. Az eszközök rendelkeznek az "utolsó lehelet" (Dying Gasp) funkcióval is, melynek segítségével a felhasználónál felmerülő áramszünet esetén riasztást küldenek a szolgáltató központjába, ezáltal jelentősen csökken az esetleges üzemzavarok okainak kivizsgálására fordított idő.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról