Szerző: Ady Krisztián

2005. június 14. 11:09:59

Hangpostafiókkal bővült a Skype internettelefon szolgáltatási köre

A Skype ma indítja el végleges szolgáltatásként a korábban már béta állapotban tesztelhető hangpostafiók szolgáltatását, a Skype Voicemail t. A három hónapra 5 euróért (~1300 Ft), illetve egy évre 15 euróért (~3800 Ft) előfizethető szolgáltatást minden regisztrált Skype felhasználó igénybe veheti. Az interneten keresztüli előfizetéshez dombornyomott bankkártya vagy moneybookers számla szükséges.

[HWSW] A Skype ma indítja el végleges szolgáltatásként a korábban már béta állapotban tesztelhető hangpostafiók szolgáltatását, a Skype Voicemailt. A három hónapra 5 euróért (~1300 Ft), illetve egy évre 15 euróért (~3800 Ft) előfizethető szolgáltatást minden regisztrált Skype felhasználó igénybe veheti. Az interneten keresztüli előfizetéshez dombornyomott bankkártya vagy moneybookers számla szükséges.

Hangposta

A Skype Voicemail sokkal kényelmesebbé, hasznosabbá teheti az internettelefon szoftvert, hiszen ezért a jelképes díjért a Skype szerverei rögzítik a partnerek által hagyott üzeneteket, ha nem vagyunk a számítógép közelében, illetve SpypeIn számunk éppen elérhetetlen. A szoftver egyedi üdvözlőszöveg rögzítését is lehetővé teszi, bár ezt csak az hallhatja, aki a Skype szoftveren keresztül próbál minket felhívni.

Az új szolgáltatás beindításával együtt a Skype elérhetővé tette a windowsos kliens legújabb, Skype for Windows v1.3 változatát is, mely animált emotikonokkal, számtalan hibajavítással és tovább finomított kezelőfelülettel kényezteti a felhasználókat. A VoiceMail ugyanakkor nem csak ezzel, hanem a korábbi, Linux, Mac OS X, Pocket PC operációs rendszerekre is elérhető kliensekkel is igénybe vehető.

Kisvállalati környezetben megfelelő lehet

A 2003-ban elindított Skype ma még csupán az olcsó vagy ingyenes hívás lehetőségét kínálja itthon. Tavaly óta a SkypeOut szolgáltatás segítségével a hagyományos vezetékes vagy mobil számokat is lehet hívni, nemrég pedig megjelent a SkypeIn, amelynek keretén belül a Skype-felhasználók saját telefonszámot vásárolhatnak, amelyen őket lehet elérni. Sajnos magyarországi szám megvásárlására egyelőre nincs lehetőség.

Sajnos a Skype-val nem használható ki az IP-telefónia azon előnye, hogy képes integrálódni a vállalati alkalmazásokkal, például az ügyfélkapcsolati rendszerrel. Mindazonáltal a Skype kisvállalati környezetben -- némi hangminőségi engedményért cserébe -- hatásosan képes a munkatársak egymás közötti beszélgetéseinek költségét csökkenteni. A kisvállalati piacon a szakértők szerint az IP-telefóniának elsősorban nem a Skype és a hasonló programok, hanem a -- cégen belül kedvezményes vagy akár ingyenes hívást biztosító -- mobiltelefonos csomagok jelentik az első számú versenytársat.

Rohamosan terjed

A Skype szolgáltatásának jelenleg 42 millió regisztrált felhasználója van, mely ügyfélbázis körülbelül napi 150 ezerrel növekszik. A prémium, fizetős szolgáltatásokat igénybe vevő felhasználók száma is rohamosan növekszik, kevesebb mint egy év alatt már több mint 1,5 millióan veszik igénybe a Skype szolgáltatásait.

a címlapról

bye-bye

5

Átalakul a Nokia menedzsmentje

2020. február 19. 13:44

Megszűnt a műszaki vezérigazgató-helyettesi pozíció, a cég próbál feljönni riválisaira.

Hirdetés

Python everywhere!

2020. február 19. 20:22

Gyere Pythonozni a HWSW rendezvényeire! Megmutatjuk, hogy a Python nem csak a fejlesztők nyelve, hiszen egyszerűsége miatt előszeretettel használják az üzemeltetők és DevOps szakemberek, tesztelők, illetve az adattudósok is, és elfut szinte bárhol, a mikrovezérlőktől egészen a böngészőkig.