Szerző: Bodnár Ádám

2005. június 09. 16:23:05

Hét éve ismert biztonsági hiba a Firefoxban

A dán Secunia biztonsági cég által közzétett felhívás szerint a Mozilla és a Firefox böngészők egy olyan sérülékenységet tartalmaznak, amely már hét éve ismert. A hiba a Mozilla 1.7.x és a Firefox 1.x verzióit érinti. Érdekesség, hogy egy nagyon hasonló hibát a Mozilla 1.7 és a Firefox 1.0 előzetes változataiban már kijavítottak.

[HWSW] A dán Secunia biztonsági cég által közzétett felhívás szerint a Mozilla és a Firefox böngészők egy olyan sérülékenységet tartalmaznak, amely már hét éve ismert. A hiba a Mozilla 1.7.x és a Firefox 1.x verzióit érinti. Érdekesség, hogy egy nagyon hasonló hibát a Mozilla 1.7 és a Firefox 1.0 előzetes változataiban már kijavítottak.

A biztonsági rés kihasználásával a támadók egy megtekintett weboldalba a saját kódjukat szúrhatják be és így felhasználói adatokat -- például jelszavakat, bankkártyaszámokat -- lophatnak. "Ha egy biztonságos oldalt nézel meg egy ablakban és közben egy másik ablakban megnyitod a támadó weboldalát, a támadók a saját kódjukat beszúrhatják a biztonságos weboldalba" -- írja a Mozilla fóruma. A Secunia a biztonsági rést közepesen veszélyes kategóriába sorolta.

A felhasználók úgy védekeznetnak, ha a személyes adatok megadása, például a bankjuk internetes oldalára való bejelentkezés előtt minden más böngészőablakot becsuknak.

a címlapról

Hirdetés

Mi történik egy mobilappal a születése után?

2020. február 29. 11:49

Legtöbbször sajnos semmi. Ezen próbálunk változtatni egy 10 alkalmas, 30 órás online képzéssel. A store-ban való megjelenés az igazi munka kezdete: mérés, mérés, mérés, adat, felhasználói visszajelzések kezelése, ASO, monetizálás, marketing... és így tovább.