Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Komoly security line-up az idei SYSADMINDAY-en: FPS játékok hackelésétől a hálózati szemfényvesztésen át a COM-Object Hijackingig!

Frissítve: július 1-e után megszűnik a Windows 2000 operációs rendszer támogatása

Ady Krisztián, 2005. június 29. 15:46
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

[eWeek] Frissítve: július 1-től, azaz két nap múlva megszűnik a Windows 2000 operációs rendszer széleskörű terméktámogatása -- tudta meg lapunk a Microsofttól. A redmondi óriás ezért elérhetővé tette a több mint 50 különböző biztonsági frissítést tartalmazó Update Rollup 1 frissítőcsomagját, mely a 4-es szervizcsomag megjelenése óta az első és egyben utolsó nagyobb frissítés a Windows 2000 operációs rendszerhez.

[eWeek] Frissítve: július 1-től, azaz két nap múlva megszűnik a Windows 2000 operációs rendszer széleskörű terméktámogatása -- tudta meg lapunk a Microsofttól. A redmondi óriás ezért elérhetővé tette a több mint 50 különböző biztonsági frissítést tartalmazó "Update Rollup 1" frissítőcsomagját, mely a 4-es szervizcsomag megjelenése óta az első és egyben utolsó nagyobb frissítés a Windows 2000 operációs rendszerhez.

2006-tól nincs tovább

A frissítések még két napig állnak a Windows 2000 operációs rendszert futtató felhasználók rendelkezésére, azonban július elsejétől a Microsoft már nem nyújt több terméktámogatást ehhez az OS-hez. Ezt az időpontot követően a vállalat már csak egyedi megállapodás alapján, jellemzően üzleti felhasználók számára biztosít támogatást.

A most kiadott frissítőcsomag kiváltja a Microsoft korábban bejelentett, ám végül visszavont ötödik szervizcsomagját, melyet véglegesen töröltek az útitervből. Az Update Rollup 1 a Windows Update weboldalon keresztül is elérhetővé válik majd az újabb, immáron hatos verziószámmal ellátott Windows Update júliusi beindítását követően, ahol a kritikus, azonnal telepítendő javítások között lesz megtalálható.

Minden eddigi javítást tartalmaz

A most közzétett frissítőcsomag minden biztonsági frissítést tartalmaz, melyet a Microsoft az SP4 megjelentése óta elérhetővé tett, egészen április 30-áig. A vállalat ugyanis ekkor zárta le a csomagot tesztelés céljából. A telepítés előfeltétele ennek megfelelően az, hogy az operációs rendszerre telepítve legyen a negyedik szervizcsomag is.

Bár a Windows XP operációs rendszer már több mint három éve elérhető, a Windows 2000 még mindig az üzleti felhasználók legkedveltebb operációs rendszere. Ez elsősorban a kisebb gépigénynek és a megfelelő stabilitásnak köszönhető. Az év végén megszűnő támogatás felgyorsíthatja a migrációs folyamatot, a vállalatok valószínűleg le fogják cserélni "elavult" operációs rendszereiket egy újabb változatra, talán Windows XP-re.

A Microsoft weboldalán nem csak az Update Rollup 1 frissítés érhető el, hanem számos felmerülő kérdésre is választ kaphatnak a frissítéssel kacérkodók. A Microsoft feltétlenül ajánlja a csomag telepítését.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
FPS játékok hackelésétől a hálózati szemfényvesztésen át a COM-Object Hijackingig: Veres-Szentkirályi András (Silent Signal), Balázs Zoli (MRG Effitas), Marosi-Bauer Attila (Hacktivity) és sokan mások. A standupot Felméri tolja.