Szerző: Bodnár Ádám

2005. április 27. 12:04

Súlyos biztonsági hiba a Netscape böngészőben

A Netscape böngésző súlyos hibájára figyelmeztet a Secunia, a biztonsági rést kihasználva a támadók átvehetik a számítógépek irányítását. A Secunia szerint a Netscape 6.2.3 és 7.2 verziója biztonsan érintett az ügyben, de hogy mely más változatok sebezhetők még, azt egyelőre vizsgálják. A hibára jelenleg nem létezik javítás, ezért a biztonságukra kényes felhasználók számára az egyetlen lehetőség, hogy más böngészőre állnak át.

[HWSW] A Netscape böngésző súlyos hibájára figyelmeztet a Secunia, a biztonsági rést kihasználva a támadók átvehetik a számítógépek irányítását. A Secunia szerint a Netscape 6.2.3 és 7.2 verziója biztonsan érintett az ügyben, de hogy mely más változatok sebezhetők még, azt egyelőre vizsgálják. A hibára jelenleg nem létezik javítás, ezért a biztonságukra kényes felhasználók számára az egyetlen lehetőség, hogy más böngészőre állnak át.

A Firefox motorjára épülő Netscape 8-at minden valószínűség szerint nem érinti a fenyegetés. Az új generációs böngésző még nem jelent meg, az előzetese azonban már letölthető és kipróbálható. A szoftver legfontosabb újdonságai közé tartozik az internetes adatlopást ("phising") megelőző technológia, a vállalat nem titkolt célja, hogy a biztonság növelésével szeretne felhasználókat elcsábítani a piacvezető Internet Explorertől.

a címlapról