Szerző: Ady Krisztián

2005. április 4. 15:36

Hat új mobiltelefont dob piacra itthon a Samsung

A Samsung hat új mobiltelefon modellt dob piacra a közeljövőben Magyarországon, amelyek fejlett multimédiás alkalmazásokat kínálnak a hazai mobilelőfizetőknek is. A tavalyi év nagy áttörés volt a gyártó számára, hiszen telekommunikációs üzletága globális szinten a 3. helyen végzett eladás tekintetében, míg profitabilitásban a 2. lett. Az idei évben összesen több mint 30 új termék kerül majd piacra világszerte.

[HWSW] A Samsung hat új mobiltelefon modellt dob piacra a közeljövőben Magyarországon, amelyek fejlett multimédiás alkalmazásokat kínálnak a hazai mobilelőfizetőknek is. A tavalyi év nagy áttörés volt a gyártó számára, hiszen telekommunikációs üzletága globális szinten a 3. helyen végzett eladás tekintetében, míg profitabilitásban a 2. lett. Az idei évben összesen több mint 30 új termék kerül majd piacra világszerte.

Multimédiára kihegyezve

Mobiltelefonjaink egyre összetettebb feladatokat látnak el: lassan egyesítik magukban a televíziót és a videomagnót, a videokamerát és a fényképezőgépet, a hifitornyot és a telefont. A Samsung volt az első gyártó, amely 7 megapixeles kamerát, vagy 3 GB kapacitású merevlemezt épített egy mobiltelefonba, hogy csak a legutóbbi fejlesztéseket említsük.

SGH-E530 - nők számára

A Samsung SGH-E530 készüléke egy kifejezetten a gyengébb nem számára tervezett telefon. A női fogyasztókat megcélzó telefonok tervezői általában a termék külsejére helyezik a hangsúlyt, gyakran elhanyagolva a funkcionalitást és a fejlettebb szolgáltatások beépítését. A Samsung -- szakítva ezzel a hiedelemmel -- 1 megapixeles digitális kamerával, 262 ezer színt megjelenítő belső kijelzővel, Bluetooth technológiával és MP3/AAC zenelejátszóval látta el új, kagylóhéj-kialakítású modelljét.

A kamera mozgókép felvételek készítésére is alkalmas. A készülékben olyan, női igényekre szabott szolgáltatások is helyet kaptak, mint a kalóriaszámláló, illetve a mértékegység átszámító.

SGH-D600 - üzletembereknek

Az SGH-D500 utódja, az SGH-D600 elegáns, szétcsúsztatható kialakítású, lekerekített formavilágú telefon, amely 2 megapixeles kamerájával az idei év egyik slágerterméke lehet. A készülék a kiváló fotók készítésére alkalmas kamera mellett TV-kimenettel, mozgó háttérképpel, videó hívó és hangazonosítóval is rendelkezik.

A D600 mozgóképfájlok mellett MP3, AAC és AAC+ formátumú zenefájlok lejátszására is képes, melyeket sztereó hangszórón, háromdimenziós hatásokkal fűszerezve tud megszólaltatni. A készülék további extrái egyebek mellett az USB-port, a PictBridge és az állományböngésző alkalmazás.

SGH-E720 – középpontban a zene

Az SGH-E720 tömege mindössze 90 gramm, belső memóriájának mérete azonban közel 90 megabájt. A telefont két folyadékkristályos kijelzővel látták el, TFT technológiájú belső fő LCD-je 262 ezer színárnyalat megjelenítésére képes, míg a külső kijelző 65 ezer színű. A telefont a gyártó 1 megapixeles kamerával és vakuval szerelte fel.

A telefon 88 megabájtnyi belső memóriája 15-20 kitűnő minőségű zeneszám tárolására képes. A zenelejátszás a telefon előlapján található három gyorsgomb segítségével közvetlenül irányítható. A készülék 64 szólamú, polifonikus és MP3 formátumú csengőhangok lejátszására is alkalmas, ezen felül Bluetooth, USB, és SyncML-támogatással rendelkezik.

SGH-Z500 - készen a 3G-re

A Samsung a harmadik generációs telefonok területén egyértelműen a piacvezető szerep elérésére törekszik. Ezt támasztja alá a Z500 típusú készülék, amely a világ legkisebb 3G-s telefonja (89 x 44 x 24,5 mm), beépített antennával, megfelelő mérettel, 1 megapixeles kamerával és bővíthető memóriával.

A termék felhasználóbarát 3G szolgáltatási között megtalálható többek között a videó-telefonálás, videó-üzenetek küldése. Az SGH-Z500 zenelejátszóval felszerelt modell, MP3 / AAC / AAC+ formátumú zeneállományok lejátszására alkalmas. A készülék többek között rendelkezik még 3D sztereóhangzással, két hangszóróval, 64 szólamú csengőhangokkal, Bluetooth-szal, IrDA-val és USB csatlakozással.

X-480 és X-640 - a belépő szint

A korábban nagy sikerrel bevezetett SGH-X450 típusú készüléket tavasszal felváltja a SGH-X480 típusjelzésű mobilkészülék, amely rejtett antennájával bárki zsebében kényelmesen elfér, beépített hangulatjelei segítségével pedig könnyen elküldhetjük érzelmeinket SMS-ben, MMS-ben.


Samsung X-480 és X-640

A vállalat szintén tavasszal egy új, belépő kategóriás, szétnyitható kamerás mobiltelefonnal, az SGH-X640-nel is meglepi a fogyasztókat, amely elegáns ezüst és fekete színekkel lesz kapható.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról