Szerző: Bodnár Ádám

2005. április 18. 11:43

Lendületben a PC-piac

Az év első három hónapjában hozzávetőleg 10-11 százalékkal nőttek a PC-eladások -- derül ki a Gartner és az IDC piackutató cégek jelentéseiből.

[HWSW] Az év első három hónapjában hozzávetőleg 10-11 százalékkal nőttek a PC-eladások -- derül ki a Gartner és az IDC piackutató cégek jelentéseiből.

A Gartner adatai szerint az eladások 10,4 százalékkal 50,4 millió darabra emelkedtek, az IDC szerint azonban 10,9 százalékos piaci növekedés és 46,1 millió PC eladása volt megfigyelhető. A két vállalat eltérő módszereket alkalmaz az eladások nyomon követésére, ezért adódnak a különbségek a közzétett adatokban. A növekedés elsősorban Dél-Amerikában és az EMEA régióban (Európa, Közel-Kelet, Afrika) volt erős, ami nagyrészt a gyenge dollárnak köszönhető.

Továbbra is a Dell a piacvezető gyártó, a Gartner szerint a vállalat piaci részesedése 16,9 százalék volt, az IDC szerint pedig 18,9 százalék. A Dellt a HP és az IBM követte a gyártók rangsorában. Meglepően erősen szerepelt az Apple, amelynek Mac mini terméke valóságos sláger a vevők körében: az első negyedévben a vállalat több mint egymillió PC-t adott el, ezek felét az Egyesült Államokban értékesítették.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról