Szerző: Bodnár Ádám

2005. április 18. 11:43:51

Lendületben a PC-piac

Az év első három hónapjában hozzávetőleg 10-11 százalékkal nőttek a PC-eladások -- derül ki a Gartner és az IDC piackutató cégek jelentéseiből.

[HWSW] Az év első három hónapjában hozzávetőleg 10-11 százalékkal nőttek a PC-eladások -- derül ki a Gartner és az IDC piackutató cégek jelentéseiből.

A Gartner adatai szerint az eladások 10,4 százalékkal 50,4 millió darabra emelkedtek, az IDC szerint azonban 10,9 százalékos piaci növekedés és 46,1 millió PC eladása volt megfigyelhető. A két vállalat eltérő módszereket alkalmaz az eladások nyomon követésére, ezért adódnak a különbségek a közzétett adatokban. A növekedés elsősorban Dél-Amerikában és az EMEA régióban (Európa, Közel-Kelet, Afrika) volt erős, ami nagyrészt a gyenge dollárnak köszönhető.

Továbbra is a Dell a piacvezető gyártó, a Gartner szerint a vállalat piaci részesedése 16,9 százalék volt, az IDC szerint pedig 18,9 százalék. A Dellt a HP és az IBM követte a gyártók rangsorában. Meglepően erősen szerepelt az Apple, amelynek Mac mini terméke valóságos sláger a vevők körében: az első negyedévben a vállalat több mint egymillió PC-t adott el, ezek felét az Egyesült Államokban értékesítették.

a címlapról

Hirdetés

Mi történik egy mobilappal a születése után?

2020. február 25. 16:46

Legtöbbször sajnos semmi. Ezen próbálunk változtatni egy ingyenes appmenedzsment meetuppal és egy 30 órás képzéssel. A store-ban való megjelenés az igazi munka kezdete: mérés, mérés, mérés, adat, felhasználói visszajelzések kezelése, ASO, monetizálás, marketing... és így tovább.