Szerző: Bodnár Ádám

2005. március 30. 10:41

Biztonsági céget vásárol az Oracle

Az Oracle bejelentette, hogy felvásárolta az eddig magántulajdonban lévő Oblix szoftvercéget, amely identitásalapú biztonsági megoldásokat fejleszt heterogén számítógépes környezetekhez.

[HWSW] Az Oracle bejelentette, hogy felvásárolta az eddig magántulajdonban lévő Oblix szoftvercéget, amely identitásalapú biztonsági megoldásokat fejleszt heterogén számítógépes környezetekhez.

Az Oblix 1996-ban a kaliforniai Cupertinóban alakult, és vezető szerepet vívott ki az úgynevezett identitáskezelő szoftverek fejlesztésében, amelyek átfogó webes hozzáférés-szabályozást biztosítanak olyan funkciókkal, mint például az egyszeri bejelentkezés (SSO), illetve a felhasználói identitások és engedélyek kezelése. Az Oblix más biztonsági és a hatósági előírások érvényesítését szolgáló megoldásokat is kínál. Az Oblix technológiája kiegészíti az Oracle Application Server 10g részét képező Oracle Identity Management modulban jelenleg elérhető identitáskezelési és hozzáférés-felügyeleti megoldásokat.

Aa Gartner elemzőcég az extranetes hozzáférés-felügyeleti megoldásokat értékelő, 2004. első félévi "Magic Quadrant" elemzésében az Oblixot a piacvezető szegmensbe sorolta. A Gartner szerint "a cégfelvásárolások és a különböző funkciók alkalmazáscsomagokba szervezése miatti termékintegráció hatására a korábban részterületi megoldásnak számító identitáskezelés és hozzáférés-felügyelet egyre inkább a vállalati infrastruktúra szerves részévé válik".

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról