Szerző: Bodnár Ádám

2005. március 4. 09:25

Kipróbálható az új Netscape böngésző

Kiadta új böngészőjének bétaváltozatát a Netscape. A szoftver legfontosabb újdonságai közé tartozik az internetes adatlopást (phising) megelőző technológia, a vállalat nem titkolt célja, hogy a biztonság növelésével szeretne felhasználókat elcsábítani a piacvezető Internet Explorertől. A Firefox böngészőmotorra épített Netscape 8 előzetesét akárki letölheti a vállalat weboldaláról.

[HWSW] Kiadta új böngészőjének bétaváltozatát a Netscape. A szoftver legfontosabb újdonságai közé tartozik az internetes adatlopást ("phising") megelőző technológia, a vállalat nem titkolt célja, hogy a biztonság növelésével szeretne felhasználókat elcsábítani a piacvezető Internet Explorertől. A Firefox böngészőmotorra épített Netscape 8 előzetesét akárki letölheti a vállalat weboldaláról.

A Netscape 8 egy folyamatosan frissített feketelista segítségével blokkolja a hozzáférést azokhoz az oldalakhoz, amelyeket internetes bűnözők személyes adatok -- például hitelkártyaszámok, banki jelszavak -- eltulajdonítása céljából hoztak létre. Emellett a programban letiltható a webböngészési szokások figyelésére alkalmas sütik fogadása, valamint az ActiveX komponensek kezelése is.

Az eredeti tervek szerint a szoftvernek már februárban meg kellett volna jelennie, azonban egyes hibajavítások miatt a nyilvános béta kiadása elhúzódott. A Netscape közleménye szerint a bétateszt időszaka több hétig tart majd, azonban hogy a végleges verzió pontosan mikor jelenik meg, azt még nem tudni.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

MÁLNÁS

5

Tőzsdére megy a Raspberry Pi

2024. május 16. 14:00

Az elmúlt évek meghatározó áramköri lapkáit készítő technológiai cég papírjaival is lehet majd kereskedni a brit tőzsdén.