biztonság archívum - 2004 február

2004
február

0

Megszűnik a Hercules videokártyák gyártása

2004. február 26. 14:25

A Guillemot Corporation bejelentette, hogy nem gyártja tovább a Hercules márkajelzésű grafikus kártyákat. A Hercules a nyolcvanas évek óta legendás névnek számított a számítógépes grafikában, a kilencvenes évek vége felé mélyrepülésbe kezdett céget 2000-ben vette meg és támasztotta fel a Guillemot.

0

Lendületben az IBM adattárolási megoldásai

2004. február 20. 14:05

[CNET/The Boston Globe] Az IBM elmúlt időszakban bevezetett, versenyképesnek bizonyuló adattárolási megoldásai egyre nagyobb szeletet hasítanak ki a globális eladásokból. A részesedés növekedése elsősorban a tárolásban piacvezető HP rovására történhetett, mivel a második helyen álló Kék Óriásnál a Dell és az EMC is nagyobb ütemű bővülést mutatott fel.

0

Komoly biztonsági rést fedeztek fel a Linux kernelben

2004. február 20. 08:22

Biztonsági szakemberek egy komoly sebezhetőségről számoltak be a Linux kernel 2.6.x verziói kapcsán, amely segítségével a támadók super-user jogokat szerezhetnek. A hiba a 2.6.3-as verzió előtti kernelek memóriakezelésében található. A szakértők kiemelték, hogy az új biztonsági résnek nincs köze a közelmúltban, ugyanebben a kódrészletben talált problémához.

0

A kínai Legend tavalyi utolsó negyedéve sem sikerült fényesen

2004. február 19. 18:10

Kína legnagyobb számítógépgyártója, a Legend Group szerdán közzétette harmadik pénzügyi negyedéves eredményeit. A cég forgalma és nyeresége enyhén emelkedett, részben aktívák és részvények eladásainak köszönhetően, míg a vállalati üzletág csak küszködött.

0

Globális túlkínálat az LCD-piacon?

2004. február 18. 13:55

Az iSuppli piackutató cég szerint a piacvezető LG.Philips LCD és más nagy LCD-gyártók TV- és számítógép-képernyő termelésének növekedése ahhoz vezet az idén, hogy a kínálat 1,8 százalékkal meghaladja majd a keresletet, s ez az árak további csökkenéséhez vezethet. A gyártók folyamatosan növelik gyártókapacitásukat abban bízva, hogy tovább nő a nagy méretű TV-k és monitorok iránti fogyasztói kereslet.

0

A Cingular 41 milliárd dollárért elnyerte az AT&T Wirelesst

2004. február 17. 20:43

Az amerikai Cingular Wireless mobilszolgáltató nyerte az AT&T Wirelessért folyó versenyt, miután kedden 41 milliárd dollárt ajánlott az USA harmadik legnagyobb szolgáltatójáért. Az ügylet eredményként létrejövő óriásvállalat 2003-as forgalma 32 milliárd dollár. A licitálásban második helyen végzett Vodafone részvényárfolyama emelkedett a hír hatására.

0

Az idén 39 százalékkal nő a flash memóriák piaca

2004. február 11. 10:09

A flash memóriák piaca az idén 39 százalékkal 15,70 milliárd dollárra növekszik -- állítja az iSuppli piackutató vállalat. Tavaly a piac 43,5 százalékkal lendült fel, elsősorban a NAND típusú chipek iránti kereslet robbanása miatt.

0

Kalózvideókat tárolt a 18 éves diák a feltört, atomtitkokat is tartalmazó kormányzati számítógépeken

2004. február 4. 13:26

[News.com] Megúszta a börtönt és a komolyabb felelősségrevonást a 18 éves Joseph James McElroy angol diák: csínytevéséért csupán 200 óra közmunkára ítélte a londoni bíróság. Az Exeter Egyetem diákja tavaly júniusban betört az Egyesült Államok Energiaügyi Minisztériumának számítógépeibe. A gépek nem csak fontos kutatási adatokat, hanem titkos információkat is tartalmaztak és felelősek voltak a nukleáris fegyverek biztonságáért is.

0

Remek féléven van túl a HP Magyarország személyi számítógépes üzletága

2004. február 2. 17:50

Az EMEA (Európa, Közel-Kelet, Afrika) régióban egyedül a HP Magyarország büszkélkedhet azzal, hogy egyaránt piacvezető az asztali és kézi számítógépek, valamint a noteszgépek területén. A tavalyi év során a vállalat több mint 40 ezer asztali PC-t, 20 ezer notebookot és 5 ezer tenyérgépet értékesített.