biztonság archívum - 2004 december

2004
december

0

Az Ericsson építi ki a T-Mobile harmadik generációs hálózatát

2004. december 17. 11:29

Magyarország legnagyobb mobilszolgáltatója, a T-Mobile Magyarország Rt. a harmadik generációs szolgáltatási jogosultság elnyerését követően az Ericsson Magyarországot választotta UMTS hálózatának kiépítésére. A T-Mobile és az Ericsson által aláírt szándéknyilatkozat harmadik generációs rádiós bázisállomások és mobil kapcsolóközpontok szállítására vonatkozik.

0

Elérhető a Windows Server 2003 SP1 és a 64 bites operációs rendszerek első előzetes verziója

2004. december 8. 12:06

[BetaNews/Microsoft Watch/HWSW] A Microsoft elérhetővé tette a Windows Server 2003 első javítócsomagjának (SP, Service Pack) tesztelhető verzióját, ami a terméket még a Release Candidate 1 állapotában mutatja be. A javítócsomag új biztonsági megoldásokat, és hibajavításokat tartalmaz a Microsoft szerver operációs rendszeréhez, valamint alapjául szolgál a 64 bites Windows kiadásoknak is. A Windows Server 2003 SP1 végleges változata a jövő év márciusára várható.

0

Két nyertese már van a hazai harmadik generációs tendernek

2004. december 8. 10:46

A hazai mobilkommunikáció egyik mérföldköve lett a mai nap, a Nemzeti Hírközlési Hatóság sajtótájékoztatón jelentette be, hogy az augusztus 31-én meghirdetett hazai harmadik generációs (UMTS) tender négy frekvenciablokkjából háromban már lezárta az eljárást. A hatóság határozata alapján a Pannon GSM és a T-Mobile már elnyerte a megpályázott frekvenciablokkokat, a harmadik hazai mobilszolgáltatóval pedig még folynak a tárgyalások.