biztonság archívum - 2004 szeptember

2004
szeptember

0

Az Apple továbbra is kicseréli a "pöttyös" PowerBook kijelzőket

2004. szeptember 28. 12:24

[News.com] Az Apple Computer bejelentette, hogy továbbra is ingyenesen kicseréli azokat a PowerBook kijelzőket, mely noteszgépek tulajdonosai fehér pöttyöződésről, hibás pixelekről számoltak be. A vállalat pénteki közleménye szerint a termékek az általános, vásárlástól számított egy év helyett két évig esnek garancia alá.

0

Október végére 100 millió példányban töltik le a Windows XP második szervizcsomagját

2004. szeptember 28. 11:40

[Clubic.com] A Microsoft bejelentette, hogy várhatóan több mint 100 millió példányban találhat gazdára október végéig az augusztusban megjelent, főként biztonsági fejlesztéseket tartalmazó második Windows XP szervizcsomag. A vállalat adatai szerint jelenleg már napi 500 ezren töltik le a remélhetőleg biztonságosabb Windowst eredményező javítócsomagot.

0

Ismét béta Catalyst meghajtóprogram kiadására kényszerült az ATI

2004. szeptember 28. 09:01

A Doom3 megjelenését követően -- szokásától merőben eltérően -- béta állapotú meghajtóprogramot kényszerült kiadni az ATI, bizonyítandó, hogy az első Doom3 tesztekben mutatott teljesítmény múló szeszély csupán. Ismét bebizonyosodott azonban, hogy a történelem gyakran ismétli önmagát: most egy másik, sokak által várt játékkal kapcsolatos gondok miatt kell újabb, gyors hibajavítást tartalmazó béta meghajtóprogramot közzétenni.

0

Új hangszórókészletek a Creative kínálatában

2004. szeptember 20. 14:51

A Creative bejelentette Inspire termékcsaládja felújított, felfrissített tagjait. Az Inspire T3000 hangszórók 2.1 csatornás hangzást biztosítanak, a szatelithangszórók magassugárzó mellett középsugárzót is tartalmaznak.

0

Felvásárlásokkal erősít a Symantec

2004. szeptember 20. 14:21

A Symantec Corp. bejelentette, hogy véglegesen megállapodott az @stake, Inc. digitális védelmi céggel annak felvásárlásáról. Az @stake a cégek létfontosságú infrastruktúráját és alkalmazásait segít megvédeni. Az ügylet várhatóan októberben zárul le.

0

Állásajánlatot kapott a Sasser férget író 18 éves diák

2004. szeptember 20. 10:37

[Neowin] Állást ajánlott a lueneburgi Securepoint biztonságtechnikai cég a Sasser férget író Sven Jaschannak. A 18 éves, szabotázzsal vádolt diák hirtelen rosszfiúból jófiúvá válhat, a német cég ugyanis tűzfalak fejlesztésében kamatoztatná a fiatal szaktudását.

0

Kommunikációs hálózatokra szakosodott céggel bővült a HRP csoport

2004. szeptember 16. 15:07

Új céggel bővült a HRP csoport, miután megalakult a RELNET technológia Kft., amely az üzleti kommunikációs hálózatok kialakításához szükséges eszközök és biztonsági megoldások integrálására és terméktámogatására szakosodott. A RELNET elsősorban a termékek marketingjére, az eladás előtti és utáni terméktámogatására koncentrál, a klasszikus disztribúciós tevékenységet a cégcsoport többi tagja végzi a háttérben. A termékkiválasztással kapcsolatos műszaki tanácsadás is fontos részét fogja képezni a cég tevékenységének.

0

Új menedzselt szolgáltatás a McAfeetől a kéretlen levelek és vírusok ellen

2004. szeptember 16. 12:16

[Szezám] A McAfee új, Managed Mail Protection biztonságos tartalommenedzsment megoldással bővítette menedzselt szolgáltatásait. Az új megoldás automatizált elektronikus levélben nyújtott szolgáltatásával integrált védelmet biztosít a kéretlen levelek és vírusok ellen. A McAfee Managed Mail Protection megoldás bevezetésével a kis- és középvállalatok egy teljesen integrált, menedzselt biztonsági megoldással valósíthatják meg a mélységi védelmi stratégiát (Protection-in-Depth), megelőző védelmet biztosítva a nem kívánt levelek, tartalmak, és a vírussal fertőzött üzenetek ellen.

0

Új Adobe szoftverek amatőr fotósok és videósok számára

2004. szeptember 15. 14:09

[Herald] Az Adobe Systems ma két új terméket jelentett be amatőr fényképészek és videósok számára. Az Adobe Photoshop Elements 3.0 új szervező és megosztási funkciókkal, illetve a legújabb képszerkesztő eszközökkel bővíti a Photoshop fényképszerkesztő programot, az Adobe Premiere Elements egy teljesen új termék videorögzítésre, -szerkesztésre és DVD-készítésre. A külön termékként kapható Adobe Photoshop Elements 3.0 for Windows és Adobe Premiere Elements önálló kiskereskedelmi csomagban együtt is megvásárolható.

0

Jelentős biztonsági hiba a Microsoft JPEG-kezelésében

2004. szeptember 15. 12:24

[News.com] A Microsoft kedden új patchet adott ki a Windows alatt futó szoftverek JPEG-kezelésével kapcsolatos kritikus biztonsági sebezhetőség megszüntetésére, melyhez egy olyan alkalmazás is elérhető, amivel valamennyi értintett szoftver felkutatható a felhasználók számítógépén.

0

Trend Micro: ne dőljünk be az internetes csalóknak!

2004. szeptember 14. 12:59

[Morpho Communications] A gyors ütemben növekvő internetes csalások -- elsősorban a phishing, vagyis az internetes adathalászat -- ellen a megfelelő szoftverek használata mellett azzal is védekezhetünk, ha figyelmesek és éberek vagyunk, hiszen a cyber-csalók elsősorban az emberi naivitásra alapoznak -- mondta el Budapesten David Perry vírusszakértő, a Trend Micro globális oktatási igazgatója.

0

Letölthető a magyar nyelvű Windows XP-hez készített második szervizcsomag

2004. szeptember 14. 09:26

Némi csúszást követően megjelent és a Microsoft weboldaláról letölthető a Windows XP második szervicsomagjának magyar nyelvű, lokalizált változata. A szervicsomag egyelőre csak a teljes, 265 Mbyte-os változatban érhető el. Az otthoni felhasználóknak szánt, lényegesen kisebb méretű, Windows Update rendszeren keresztül elérhető verzió megjelenése pár nap múlva esedékes.

0

Szabotázs elkövetésével vádolják a Sasser féreg készítőjét

2004. szeptember 10. 12:31

[Associated Press] A hatóságok szerint egy német tinédzser beismerte, hogy ő írta meg a Sasser számítógépes féregvírust, mely idén májusban kezdett el terjedni. Tettéért számítógépes szabotázs vádjával eljárást indítottak ellene.

0

Megjelent a Paint Shop Pro 9 képkezelő szoftver végleges változata

2004. szeptember 8. 14:34

Rövid nyilvános bétatesztelést követően a Jasc Software elérhetővé tette a közkedvelt képmanipuláló alkalmazás, a Paint Shop Pro 9 véglegesnek titulált változatát. Az új verzió főként a digitális fotók feljavításában jeleskedik, a fényképek kezelését egyszerűsíti le új felhasználói felülete segítségével.

0

Lézernyomtatók visszahívására kényszerül a Lexmark

2004. szeptember 8. 13:03

A nyomtatók sem maradnak ki a visszahívási hullámból: a Lexmark is bejelentette, hogy kénytelen visszahívni E232, E232t, E330, E332, E332n, és E332tn lézernyomtatóit. A jóideje kapható nyomtatók bizonyos körülmények között (melyek egyidejű megjelenésére igen kicsi az esély) áramütést okozhatnak a készülék belsejébe nyúló -- például tonert cserélő -- felhasználóknak.

0

Az IBM DB2 több hibájára figyelmeztetnek biztonsági elemzők

2004. szeptember 6. 12:29

[eWeek] A Next Generation Security Software biztonsági elemző cég több nagy veszélyességű biztonsági rést fedezett fel az IBM adatbázisszerverében, a DB2-ben. Az IBM új fixpackeket adott ki a linuxos, unixos és windowsos adatbázisszerver 7.x és 8.1-es verziójához.

0

A Microsoft kiadta a SharePoint 2003 SP1-et

2004. szeptember 3. 13:52

[News.com] A Microsoft csütörtökön megjelentette a SharePoint 2003 termékcsalád első javítócsomagját. A csoportmunkára kifejlesztett szoftver frissítése elérhető a SharePoint Services és a SharePoint Portal Server 2003 termékekhez is. Az újdonságok közt találkozhatunk a 2 gigabájtosnál nagyobb fájlok támogatásával, új keresési funkciókkal, és egy teljesen új mechanizmussal a patchek telepítésének megkönnyítésére.

0

Tovább erősít a hordozható audiolejátszók terén a Creative

2004. szeptember 3. 11:15

[Clubic.com] A Creative határozott lépésekre szánta el magát, tovább erősíti jelenlétét a hordozható audiolejátszók piacán. A vállalat tervei szerint az év végéig megduplázza MP3-lejátszói számát, a jelenleg elérhető 8 helyett 16 készüléket kínál majd a vásárlóknak. Mindez lehetővé teszi , hogy a 10 százalékos piaci részesedéssel jelenleg második helyen álló ázsiai vállalat közelebb kerüljön a piacvezető Apple 17%-os eredményéhez.

0

Az Oracle kiadta első havi rendszerességel jelentkező javítócsomag-készletetét

2004. szeptember 3. 09:47

[News.com] Az adatbázisszoftvereket gyártó Oracle átszervezte patcheinek kiadását; az új megoldás révén havi rendszerességgel érkeznek javítások a rendszergazdákhoz. Az első, egy hónapot átölelő javításgyűjtemény kedden jelent meg. A megjelent csomag több hibát is kijavít a vállalat 10g, 9i és 8i adatbázisszervereiben, és alkalmazásszervereinek 10g és 9i verzióiban. A hibák nagyrésze szokványos puffertúlcsordulás volt.