biztonság archívum - 2004 augusztus

2004
augusztus

0

Kihirdették a hazai harmadik generációs mobiltendert

2004. augusztus 31. 12:10

A Nemzeti Hírközlési Hatóság a mai napon pályázatot hirdetett a harmadik generációs mobilkommunikációs szolgáltatás nyújtására felhasználható rádiófrekvencia-sávok használati jogosultságára.

0

Halláskárodosást is okozhatnak a Siemens egyes mobiltelefonjai

2004. augusztus 30. 11:06

A Siemens AG elismerte, hogy egyes mobiltelefonjai bizonyos esetben akár halláskárosodást is okozhatnak. A német vállalat közölte, hogy a hibával kapcsolatos költségek miatt a jelenlegi negyedévben korántsem biztos, hogy mobiltelefonos részlege nyereségesen tud működni.

0

Megjelent az első AMD64 assemblyben írt, demonstráció céljából készült vírus

2004. augusztus 26. 11:45

A Symantec bejelentette, hogy kedden felfedezte az első, nyilvánvalóan demonstráció céljából készült, AMD64 assembly kóddal írt vírust. A vírus nagyon hasonló a Rugrat virushoz, mely nem terjed folyamatosan az interneten keresztül, csupán egyetlen számítógépet fertőz meg egyidőben, 64 bites állományokat célozva.

0

A Computer Associates is támogatja a Windows XP második szervizcsomagját

2004. augusztus 26. 11:07

A Computer Associates International az eTrust új funkcióival támogatja az Advanced Security Technologies megoldással ellátott Microsoft Windows XP Service Pack 2 (SP2) szervizcsomagot. A népszerű eTrust biztonságkezelő megoldás új funkciói az SP2 Windows Security Center-rel együttműködve biztosítják a számítógépek naprakész és aktív vírusvédelmét, eközben segítséget adnak a felhasználóknak a

0

Jelentős internetes támadástól tartanak a biztonsági szakemberek

2004. augusztus 25. 10:54

[eWeek.com] Biztonsági szakértők egy összehangolt, világméretű online terrorista támadástól tartanak. Az elektronikus dzsihád elnevezésű eseménysorozat a szakemberek véleménye szerint már ezen a héten megkezdődhet. Egy moszkvai biztonsággal foglalkozó kutató a csütörtöki napot nevezte meg az akció első napjának.

0

Biztonsági rést találtak a nemrég kiadott második Windows XP szervizcsomagban

2004. augusztus 23. 11:44

[BetaNews] A Secunia biztonsági cég szerint a hosszadalmas előkészületeket és bétatesztelést követően is maradtak biztonsági rések, hibák a Windows XP operációs rendszer második szervizcsomagjában. Az SP2 telepítését követően a húzd-és-ejtsd implementációban található hiba lehetővé teszi egy megfelelően formázott weboldalon keresztül, hogy a támadó bármilyen alkalmazást elhelyezhessen a Windows automatikusan indított alkalmazásokat, hivatkozásokat tartalmazó mappájába.

0

Felfüggesztették az MSN keresőszolgáltatásának tesztelését

2004. augusztus 19. 12:51

[BetaNews] A Microsoft megszüntette a korábban az MSN Sandbox weboldalán megtalálható, kezdeti állapotban lévő keresőszolgáltatás elérhetőségét. Az oldalon található üzenet szerint a termék készítői elegendő visszajelzést kaptak ahhoz, hogy a keresőrendszer újabb verzióját jelentessék meg. A fejlesztők addig is további tesztelésre biztatják azokat az MSN-felhasználókat, akik már rendelkeznek a keresőszolgáltatás alfa verziójával.

0

Megjelent a Netscape böngésző legújabb változata

2004. augusztus 18. 16:54

Több mint egy év után új változat jelent meg a Netscape internetböngészőből. A szoftvert fejlesztő Netscape Communications tulajdonosa, az America Online szerint a friss változat főképp hibajavításokat tartalmaz, de néhány új funkcióval is bővült.

0

A modern kriptográfiái módszereknek is vannak gyengéi

2004. augusztus 18. 14:55

[News.com/HWSW] A kriptográfiával foglalkozó szakemberek érdeklődve szemlélik azokat a híreket, amik az informatika területén használt kódolásokhoz szükséges matematikai függvények eddig ismeretlen gyengeségeiről szólnak.

0

Sok a diploma nélküli mérnök az Egyesült Államokban

2004. augusztus 17. 10:45

[News.com] Az amerikai tudományos és mérnöki munkával foglalkozó alkalmazottak közel egyötöde nem rendelkezik diplomával -- derül ki a National Science Foundation felméréséből. Az Egyesült Államokban több mint egymillió ember dolgozik az érintett két szektorban diploma nélkül, közülük 5 százeléknak középiskolai, 17 százaléknak kisegítői végzettsége van -- áll a jelentésben, melyet 2003 áprilisi adatokra alapoz a szerverzet.

0

Várakozáson felüli eredmények a T-Mobile-nál

2004. augusztus 17. 10:26

Az első félévben minden területen a tervezettnél jobb eredményt ért el a május 3-a óta T-Mobile márkenevet viselő piacvezető hazai mobilcég. Az előfizetők száma, az árbevétel és EBITDA (kamatfizetés, adózás és értékcsökkenés előtti nyereség) terén kiválóan teljesítő vállalat tavaly év vége óta tovább növelte piaci részesedését.

0

A Sun és a Microsoft közösen dolgoznak egy új internetes szabványon

2004. augusztus 12. 12:14

[News.com] A világ vezető szoftvervállalatai -- köztük a Sun és a Microsoft által alkotott szövetség -- új internet-technológia szabványtervezetét nyújtották be a World Wide Web Consortiumhoz (W3C). A WS-Addressing nevű szabvány célja a webes alkalmazások együttműködési lehetőségeinek javítása. A W3C -- az internetes szabványok elfogadásáért és karbantartásáért felelős testület -- munkacsoportot hoz létre a specifikáció megtárgyalására, és majdani megjelentetésére.

0

Megint csúszik a Windows XP második szervicsomagja?

2004. augusztus 5. 09:37

Miközben más források tegnap már mai megjelenésről híreztek, a C|Net úgy értesült, hogy minőségbeli problémák miatt a Microsoft ismét elhalasztotta a Windows XP második szervicsomagjának bemutatását. A redmondi óriás már eddig is több alkalommal jelentett be halasztást a frissítéssel kapcsolatosan.

0

Holnaptól lesz letölthető a Windows XP második szervizcsomagja?

2004. augusztus 4. 13:33

Microsofttól származó információkra hivatkozva az OSSN.net nyilvánosságra hozta a Windows XP operációs rendszer második szervizcsomagjának várható megjelenési dátumait. A weboldal listája szerint a szervizcsomag ma, 4-én kerül RTM, azaz gyártásra kész formába, s holnap, augusztus 5-én már letölthető lesz az MSDN-en és a Microsoft Download Centeren keresztül.

0

Előre telepített SuSE Linuxszal érkezik a HP új notebookja

2004. augusztus 4. 11:44

A HP a várakozások szerint a LinuxWorld Conference mai napján jelenti be, hogy Compaq Business Notebook nx5000 noteszgépe Microsoft Windows mellett már előre telepített SuSE Linux 9.1 operációs rendszerrel is megrendelhető. A HP az első jelentős PC-gyártó, amely linuxos notebookot hoz kereskedelmi forgalomba, később azonban várhatóan egyre többen követik majd a piacvezető cég példáját.