:

biztonság archívum - 2004 január

2004
január

0

Az Apple ingyen javítja az iBook noteszgépek hibás alaplapját

2004. január 30. 15:46

[News.com] Az Apple Computer szerdán jelentette be, hogy beindítja új programját, mely a világszerte eladott, hibás alaplapokat tartalmazó iBook noteszgépek ingyenes javítását célozza meg. A hibás alaplapokat tartalmazó hordozható számítógépek megjelenítésében különböző problémák jelentkeznek, például zavarossá válik a kép videolejátszás közben, hibás grafikai elemek jelennek meg a képernyőn, esetleg lefagy a készülék.

0

A Tiscali internetszolgáltató előfizetői a havidíj részeként védelmet kapnak a vírusok és illetéktelen behatolások ellen

2004. január 28. 12:08

A Symantec és a Tiscali, az egyik legnagyobb európai internetes távközlési cége ma bejelentette, hogy szövetségre lép egymással, amelynek keretében internetvédelmi megoldásokat kívánnak nyújtani az európai internetezőknek. A Symantec által kifejlesztett szolgáltatással a Tiscali olasz, francia, német és egyesült királyságbeli ügyfelei a piacvezető Norton internetvédelmi termékeket a Tiscali-nak a havi internet-előfizetési díjukhoz kapcsolódóan fizetendő előfizetés ellenében használhatják. Ez a szolgáltatás ebben a hónapban megjelenik a Tiscali portáljain.

0

Hatalmas kapacitású Secure Digital memóriakártyát dob piacra a SanDisk

2004. január 28. 09:42

[Digit-Life] A SanDisk bejelentette, hogy még ezen a héten megkezdi hatalmas kapacitású, 1 GB-os Secure Digital memóriakártyája szállítását partnerei számára. Az apró memóriamodul elkészítését a Sharp egyedi technológiája tette lehetővé, mely nem csak az SD-kártyáknál, hanem CompactFlash és Memory Stick moduloknál is segíthet megnövelni a kapacitást.

0

Biztonságos, rádiófrekvenciás intelligens kártyák megvalósítására szövetkezik a Philips és az IBM

2004. január 27. 11:08

[Mmd] A Philips Electronics és az IBM egy kiemelkedő jelentőségű programot jelentett be, mely során közösen fejlesztenek ki rendszereket a rádiófrekvenciás azonosítás (RFID) és az intelligens kártyás alkalmazások megvalósításához. Az együttműködés keretében a Philips és az IBM egyesíti szakmai ismereteit a fejlett, biztonságos intelligens kártyák és az RFID-technológia iránti növekvő igény kielégítésére, amely ma már az üzleti folyamatokban, a vállalatok napi működésében és fogyasztók életstílusában is megfogalmazódik.

0

Csehország a világ legfejlettebb "mobilállama"

2004. január 26. 11:45

[ITTK-Infinit] Csehország lakóinak 94 százaléka rendelkezik mobiltelefonnal, és ezzel a mobilpenetrációt tekintve világelső lett a kis közép-európai ország -- derül ki az Információs Társadalom- és Trendkutató Központ (ITTK) Infinit hírleveléből. A mintegy 10,2 millió lakosú országban a jelentések szerint 9,62 millió lakos rendelkezik mobiltelefonnal.

0

Westelből T-Mobile?

2004. január 26. 10:09

A Matáv révén a német Deutsche Telekom tulajdonában lévő vállalat valószínűleg átveszi a német anyacég mobilvállalatának nevét és színeit, így a közeli jövőben már T-Mobile-ként hallhatunk róla, és a rózsaszín-szürke színkombinációt láthatjuk majd.

0

Gondok a Matáv ADSL szolgáltatásával

2004. január 23. 16:02

Az utóbbi időben több előfizető is panaszkodott internetszolgáltatójánál, hogy csökkent az ADSL kapcsolatuk megszokott sebessége. Mint az egyik internetszolgáltató felhívta előfizetői figyelmét: a hiba az alaphálózati szolgáltató, azaz a Matáv rendszerében van, nem is érint minden ADSL-ezőt, és a távközlési vállalat már megkezdte a javítást.

0

Megjelent az AIDA32 rendszerelemző program új verziója

2004. január 20. 18:33

Megjelent és a fejlesztő honlapjáról letölthető az AIDA32 professzionális rendszerelemző program új verziója. Természetesen a legújabb változat is ingyenesen elérhető, a a már korábban letöltött programot pedig a beépített NetUpdate funkcióval frissíthetjük a legegyszerűbben.

0

A HP a mai napig több mint 8 millió ProLiant szervert értékesített

2004. január 14. 11:03

[Noguchi] Mai bejelentése szerint a HP 2003-as pénzügyi évében rekordmennyiségű ProLiant szervert értékesített. A vállalat a mai napig világszerte több mint 8 millió ProLiant szervert szállított le különböző ágazatok kis-, közép- és nagyvállalatai számára.

0

Újabb két év haladékot kaptak a Windows 98, 98SE és Millennium Edition operációs rendszerek

2004. január 13. 14:43

[Clubic.com, Microsoft] Pénteket, 2004. január 16-át követően két évvel meghosszabbítja a Microsoft a korosabb Windows 98, Windows 98 Second Edition és Windows Millennium Edition operációs rendszerek terméktámogatását. A redmondi szoftveróriás már így is közel fél évvel tolta ki az eredetileg tervezett dátumhoz képest a szoftverek támogatási idejét, fizetős, 35 dollár/eset formában.

0

Már májusban megjelenhet az első szervizcsomag az Office 2003-hoz?

2004. január 12. 13:41

Internetes hírforrások szerint rendkívül gyorsan, akár már fél évvel a szoftvercsomag megjelenését követően megérkezhet az Office 2003 első szervizcsomagja. A vállalat kiszivárgott tervei szerint 2004. április elején kerülhet a bétatesztelőkhöz a szervizcsomag RC1-es változata, melyet a következő hónapban, májusban már a végleges, végfelhasználók által is letölthető verzió követ majd.

0

A Ubi Soft fogja kiadni Európában a Project Zero 2 horrorjátékot

2004. január 10. 10:27

A francia székhelyű Ubi Soft kiadó csütörtökön bejelentette, hogy sikerült megegyezniük a Tecmoval. A megállapodás szerint Európára és Ausztráliára kiterjedő kizárólagos forgalmazási jogokat kaptak a japán cég játékaira. Az 1967-ben alapított Tecmo eddig olyan nagy sikerű játékokat dobott piacra mint például a Dead or Alive sorozat, a Rygar, vagy a hamarosan elkészülő Ninja Gaiden.

0

CES: Két GB-os Memory Stick Pro kártyát mutatott be a SanDisk

2004. január 9. 18:16

[News.com] A Las Vegas-i Consumer Electronic Show mutatta be legújabb, megnövelt kapacitású Memory Stick Pro memóriakártyáit a SanDisk. A felállított standon óriási, 2 GB-os kapacitású darabot is bemutatott a vállalat, melyet az első negyedév során kezd el forgalmazni. A SanDisk és a Lexar Media által piacra dobott kártyákat jelenleg a Sony gyártja, melyet saját nevük alatt adhatnak majd el.

0

Intel-újdonságok a Consumer Electronics Shown

2004. január 9. 11:26

A Las Vegas-i Consumer Electronics Shown Paul Otellini, az Intel elnöke vázolta vállalatának szórakoztató-elektronikára vonatkozó stratégiáját. Természetesen a világ legnagyobb félvezetőgyártója is egyre komolyabb szeletet szeretne kihasítani magának a 100 milliárd dolláros piacból.

0

GPL licencet sért a KiSS asztali DivX-lejátszók belső programja?

2004. január 5. 15:01

Érdekes információkat közölt a KiSS Technologies DivX állományokkal is megbirkózó DVD-lejátszói belső szoftverével kapcsolatosan az Mplayer HQ . A médialejátszó szoftvert fejlesztők meglehetősen ismerős kódrészletekre bukkantak a Linux operációs rendszerre épülő asztali DVD-lejátszók belső programjában.