:

biztonság archívum - 2004 július

2004
július

0

Hivatalosan is megerősítették a Half-Life 2 szeptemberi premierjét

2004. július 29. 14:57

A Valve Software marketing-igazgatója, Doug Lombardi megerősítette azokat az információkat, amelyek szerint a cég régóta várt játéka, a Half-Life 2 szeptemberben jelenik meg. Lombardi szerint a program az ősz első hónapjának közepén kerül az üzletekbe.

0

Kép a T-Mobile új okostelefonjáról

2004. július 29. 14:17

Napvilágot láttak az első jó minőségű, nagy felbontású képek a T-Mobile új okostelefonjáról, amely szeptemberben kerül fel a vállalat kínálatába. Az MDA III -- más szolgáltatóknál XDA -- nevű készüléket már régóta várja a mobiltelefon-őrültek népes tábora, ugyanis a hírek szerint elődjéhez képest számos javítást tartalmaz, illetve új funkciókkal is gazdagodott.

0

Augusztus második hetében érkezhet a Windows XP második szervizcsomagja

2004. július 27. 14:06

A Neowin.net információi szerint valószínűleg augusztus második hetében válik letölthetővé a Windows XP-hez készített második szervizcsomag. A legfrissebb képek szerint augusztus első hetében várható az RTM (release to manufacturing, gyártásra kész) változat megjelenése, melyet 10 napon belül követ a RTW (webre kész) változat elérhetősége.

0

Elérhető a Microsoft SQL Server 2005 Beta 2

2004. július 27. 13:33

[eWeek/HWSW] A Microsoft kiadta az SQL Server 2005 második publikus bétaváltozatát. Az újdonságok közül a legfontosabb a 64-bites x86 platformok támogatása, valamint új biztonsági és adminisztrációs eszközök megjelenése.

0

A Megatrend lett az Integrated Research kizárólagos magyarországi partnere

2004. július 22. 14:52

A Megatrend 2000 Informatikai Rt. lett az Integrated Research (IR) kizárólagos magyarországi partnere. Az Integrated Research, amely 1988 óta fejleszt menedzsment szoftvereket Windows, Unix, Linux, HP Nonstop és IP-telefónia alkalmazásokhoz, több mint 40 országban van jelen megoldásaival.

0

Az egyidejű kapcsolatok számának korlátozásával lassítja a férgek terjedését a Windows XP második szervizcsomagja

2004. július 22. 12:38

[Warp2Search] A Microsoft az egyidejű TCP csatlakozások számának ésszerű limitálásával próbálja lassítani a Sasser és Blaster férgekhez hasonló kártevők terjedését. A Windows XP második szervizcsomagjának telepítését követően előfordulhat, hogy több internetes alkalmazás egyidejű használata esetén hibaüzenetet kapunk, miszerint nincs lehetőség több csatlakozás igénybevételére.

0

A Microsoft közzétette hatalmas pénzkészletével kapcsolatos terveit

2004. július 21. 16:26

[BusinessWeek/Computerworld/HWSW] Végre fény derült arra, hogy a világ második legértékesebb vállalata mit kíván kezdeni elképesztő mennyiségű készpénzállományával. A Standard & Poors (S&P) adatai szerint március végén a Microsoft 56,4 milliárd dolláros készpénzállománnyal vagy azzal egyenértékű likvid eszközzel rendelkezett, mely a globális ipari szereplők között is kimagaslónak számít. A HP például 15, az Intel 13,1, a Cisco 8,9, az IBM 8,5 a Motorola pedig 8,4 milliárd dolláros malacperselyen ült az idei első naptári negyedév végén.

0

Nem egyszerű biztonságosabbá tenni a Windows XP-t

2004. július 19. 15:55

[Neowin.net] Miközben a Microsoft hamarosan letölthetővé teszi Windows XP operációs rendszeréhez készített második szervizcsomagját, arról nem nagyon szólnak a híradások, hogy a késések oka a korábban megjelent alkalmazások működőképességének biztosítása, az inkompatibilitások megszüntetése. A Symantec alelnöke, Matthew Moynahan szerint számos alkalmazást még így is módosítani kell, hogy kifogástalanul működjön az SP2-vel.

0

Teljesen magyar GIMP

2004. július 19. 11:23

Megjelent a GIMP képszerkesztő program 2.0.3-as verziója. Önmagában nem is ez az igazán hírértékű, hanem hogy ez az első olyan verzió, melynek a kezelőfelülete és üzenetei egyaránt magyar nyelven szólnak a felhasználóhoz.

0

Az SAP felvásárolta az üzleti szoftvereket gyártó A2i vállalatot

2004. július 15. 16:33

[Mmd] Az SAP AG bejelentette, hogy az SAP NetWeaver nyílt integrációs és alkalmazásplatform törzsadatkezelési képességeinek kibővítése érdekében gyakorlatilag teljes egészében megvásárolta a magánkézben lévő A2i szoftvercéget. A megállapodás pénzügyi feltételeit nem hozták nyilvánosságra. Az akvizíció hátterében álló stratégia értelmében az SAP folyamatosan keresi és felvásárolja azokat a vállalkozásokat, amelyek megoldásaival innovatívabbá teheti termékkínálatát és hozzásegítheti ügyfeleit a speciális üzleti problémák kezeléséhez és ezáltal versenyképességük javításához.

0

Tovább csúszik a Windows XP második javítócsomagjának premierje

2004. július 12. 15:45

A Microsoft bejelentette, hogy a korábbi tervekkel ellentétben csak augusztusban készül el a Windows XP operációs rendszer második javítócsomagja (Service Pack 2, SP2). A redmondi cég eredetileg úgy számította, hogy a szoftverfrissítés már júliusban elérhető lesz a felhasználók számára.

0

Az Adaptec megvásárolja az IBM RAID részlegét

2004. július 8. 13:12

[Techworld.com] Az Adaptec bejelentette, hogy megvásárolja az IBM egyik RAID-eszközökkel foglalkozó üzleti egységét. A tranzakció eredményeként a Nagy Kék egyes RAID-licenceit, valamint az ezekkel kapcsolatos szellemi tulajdont az Adaptec használhatja fel a továbbiakban saját RAID termékpalettájának szélesítésére és meglévő megoldásainak fejlesztésére.

0

Indiában is gyorsan terjed a mobiltelefónia

2004. július 6. 12:43

Az illetékes minisztérium bejelentése szerint az év végére a mobiltelefon-felhasználók száma meg fogja előzni a hagyományos telefonálókét a világ második legnépesebb országában is. Jelenleg a lakosság 7 százalékának van valamilyen telefonja az egy évtizeddel ezelőtti kevesebb mint 1 százalékkal szemben.

0

Kínába telepít merevlemezgyártást a Hitachi

2004. július 6. 12:06

[Nikkei BP] A japán Hitachi Global Storage Technologies (GST) a kínai Shenzhenben kíván hatalmas gyártási központot létesíteni. Az 500 millió dolláros beruházás keretein belül felépülő merevlemezgyár csatlakozik a vállalat többi helyi üzeméhez, melyek a merevlemezek alkatrészeit állítják elő.

0

Készül az új PalmOne Treo

2004. július 6. 10:36

[PIC] Kiszivárgott egy kép a következő generációs Treo okosteleforól, amelyen a készülék specifikációi is láthatók. A PalmOne új kommunikátora a korábbinál nagyobb felbontású kijelzővel rendelkezik majd és beépített Bluetooth adóvevőt is tartalmaz.

0

Kilenc hónapos ActiveX biztonsági rést foltozott be végre a Microsoft

2004. július 5. 15:37

A Microsoft pénteken újabb biztonsági frissítést tett elérhetővé WindowsUpdate webhelyén, mely egy közel kilenc hónapos biztonsági résre jelent átmeneti gyógyírt. Az ActiveX egyik komponensében található hiba az utóbbi hónapban vált igazán kritikussá, amikor egyes weboldalak veszélyes alkalmazások felhasználó tudta nélküli telepítésére használták fel a biztonsági rést.

0

Japán uralom a digitális kamerák hatalmas ütemben duzzadó piacán

2004. július 5. 14:29

[Nikkei Business Publications] Miután a világ digitális kamerapiacának 80 százalékát uraló japán elektronikai óriásvállalatok közzétették 2003-as pénzügyi jelentéseiket, Ken Nakamura, a Nikkei publikációinak egyik szerkesztője összesítette az azokban nyilvánosságra került adatokat.

0

Frissítés a PowerDVD 5.0 XP szoftveres DVD-lejátszó alkalmazáshoz

2004. július 5. 09:25

A CyberLink oldaláról letölthető a legújabb patch , melyet szoftveres DVD-lejátszó alkalmazásukhoz, a PowerDVD XP-hez készítettek. A frissítés elsősorban a hangok dekódolásával kapcsolatban tartalmaz javításokat, például a hyper-threadinges rendszerek alatt fellépő intabilitási gondokat is orvosolja.