biztonság archívum - 2004 október

2004
október

0

Biztonsági rés a legnépszerűbb víruskeresőkben

2004. október 28. 11:22

Az iDefense, a potenciális számítógépes fenyegetések biztonsági előrejelzésére szakosodott vállalat biztonsági rést fedezett fel néhány vírusirtó cég, így például a McAfee, a Computer Associates, a Kaspersky Labs, a Sophos, az Eset és a RAV termékeiben. A sebezhetőség a zip formátumú fájlok tallózásakor jelentkezik, és mivel a biztonsági rés távolról is kihasználható, segítségével a támadók kikerülhetik a vírusvédelmet és ezzel együtt a biztonsági védelmet is.

0

Letölthető a Firefox webböngésző új, 1.0 RC1 változata

2004. október 28. 08:29

A fejlesztők FTP-szerveréről letölthető a Firefox webböngésző legújabb, 1.0 RC1 változata. Az alternatív böngésző egyre népszerűbb az internetezők körében, kicsi, gyors és nagyon sok olyan kényelmi funkcióval rendelkezik, melyeket az operációs rendszerbe épített Internet Explorerből hiányolhatunk.

0

Helyet cserélt a grafikus chipek piacán az ATI és az NVIDIA

2004. október 27. 15:39

Az Xbit labs oldalain megjelent, a Mercury Research piackutató cégnek tulajdonított, állítólag hamarosan hivatalossá váló adatok szerint az ATI Technologies a harmadik negyedévben végre megelőzte riválisát, az NVIDIA-t.

0

A Sony új audiolejátszói már támogatják az MP3 formátumot is

2004. október 25. 14:07

[Clubic.com] Amint arról korábban beszámoltunk, a Sony bejelentette, hogy MP3-támogatással látja el hordozható audiolejátszóit, azt remélve, hogy ezek a lejátszók nagyobb sikerre tesznek szert a vásárlók körében. A japán szórakoztatóelektronikai óriás az elmúlt héten be is jelentette két új hordozható lejátszóját, melyek már támogatják a leginkább elterjedt digitális zeneformátumot.

0

Újabb Windows XP változat még a Longhorn előtt?

2004. október 25. 13:10

A Clubic.com információi szerint maga Steve Ballmer, a Microsoft elnök-vezérigazgatója erősítette meg azokat a korábbi pletykákat, melyek egy újabb, egyelőre csak Windows XP R2 (Release 2) néven emlegetett operációs rendszer változatról szólnak.

0

Jól megy az üzleti szoftverek gyártóinak

2004. október 22. 14:54

A várakozásoknál jobb negyedévet zártak az üzleti szoftverek gyártói: az SAP, a PeopleSoft és a Siebel is javuló eredményekről számoltak be. Az Oracle

0

A windowsos autóké a jövő?

2004. október 22. 08:47

[News.com] A Microsoft legújabb tervei közt szerepel autók szoftvereinek fejlesztése. A hír elsőre valóban meglepő lehet, de a világ legnagyobb szoftvervállalata komoly lehetőséget lát az autóiparban, és megkísérli magát feltornászni annak első számú szoftverbeszállítójává. Az autókba szánt rendszerek lelkét egy módosított Windows CE operációs rendszer képezné, és a szórakoztatástól egészen a műholdas navigációig terjednének képességei.

0

Továbbra is hozza előzetesen meghatározott terveit a Samsung hazai leányvállalata

2004. október 13. 16:15

A Samsung Electronics Magyar Rt. ma sajtótájékoztató keretében ismertette a 2004-es, idei év árbevételével kapcsolatos terveit, melynek alapját a harmadik negyedévig elért eredmények jelentették. A Samsung hazai leányvállalata árbevételét korábban 44 milliárd forint értékben határozta meg, melyből az informatikai üzletág várhatóan 9 milliárd forintot, azaz az árbevétel 20 százalékát fogja biztosítani.

0

Vírus bénította meg az MSN Messenger szolgáltatást?

2004. október 12. 13:29

[eWeek/News.com] Hétfőn és hétvégén a Microsoft MSN Messenger felhasználói sorozatos kapcsolódási problémák miatt panaszkodtak. A jelenséget biztonsági szakemberek a legújabb, üzenetküldő programokat támadó vírusok és férgek számlájára írják.

0

Késik az új Microsoft MSN Messenger béta

2004. október 8. 10:40

[News.com] A Microsoft tegnap megerősítette, hogy felfüggesztette az MSN Messenger 7.0 bétájának tesztelését. A döntés a programban talált potenciális biztonsági rések következtében született meg.

0

Az RRC Hungary is megkezdi a Cisco termékek hazai disztribúcióját

2004. október 6. 12:14

Az RRC Hungary Kft. bejelentette, hogy megkezdi Cisco termékek nagykereskedelmét Magyarországon. A hálózati eszközök terén piacvezető nagykereskedő a stratégiai fontosságúnak tekintett Cisco felvételével folytatja nemrégiben IBM-mel bővített kínálatának további erősítését.

0

Trend Micro szeptemberi statisztika -- megjelent az első JPEG-vírus

2004. október 6. 11:43

A TrendLabs mintegy 1485 új rosszindulatú kódot észlelt szeptemberben, az előző év azonos időszakában regisztrált 250 új rosszindulatú kóddal szemben. Az észlelt rosszindulatú kódok mintegy 61 százalékát a trójai programok (többek között a hátsó ajtók), 29 százalékát pedig a férgek teszik ki. A legmeglepőbb, hogy az ebben a hónapban a TrendLabs által észlelt férgek 79 százaléka (illetve több mint 400) bot program, mely a távolról irányított zombi hálózatok terjeszkedését tükrözi.

0

Új kormányzati szoftvermegoldások a Novelltől

2004. október 6. 10:13

A Novell bemutatta új kormányzati megoldásait. A Novell új szoftverei elősegítik a közszféra szervezeteinek biztonságát, a kormányzati rendszeren áthaladó információk integrálását, a megfelelő információk megfelelő személyhez juttatását, ugyanakkor biztosítják a választás rugalmasságát, beleértve a nyílt forráskódú technológiákat is.

0

Hamarosan itt az MSN Messenger 7

2004. október 5. 09:45

[BetaNews/Microsoft Watch] A Microsoft ezen a héten indítja útjára az MSN Messenger legfrissebb béta változatát. Az MSN Messenger 7 új képességei közül elsősorban a Microsoft ThreeDegrees projektjéből átvett testreszabási lehetőségeket követik nagy érdeklődéssel az azonnali üzenetküldő alkalmazásokat kedvelő felhasználók. Lehetővé válik az MSN Search keresőmotorral történő integráció, valamint a kapcsolatok kényelmesebb kezelése. Egyes híradások szerint Redmond új, tranzakció-alapú szolgáltatások bevezetését is fontolgatja.

0

Csúcskategóriás tenyérgépet dobott piacra a PalmOne

2004. október 4. 09:38

A karácsonyi bevásárlási lázra készülve új tenyérgépet mutatott be a PalmOne. A csúcskategóriás Tungsten T5 számos olyan újdonságot vonultat fel, amelyeket eddig PalmOne kéziszámítógépben nem láthattunk.

0

Új magyar irodai szoftvercsomag a piacon

2004. október 1. 08:59

Megjelent a SpringOffice 2004, egy magyar nyelvű, integrált irodai szoftvercsomag. A programot fejlesztő Spring Solutions Hungary Kft. több mint két éves előkészület és fejlesztő munka után 2004 áprilisában kezdte meg működését. A SpringOffice közkedvelt, nyílt forrású szoftvereken -- többek között OpenOffice, Thunderbird, Firefox, Gimp -- alapul.