:

biztonság archívum - 2004 június

2004
június

0

Az Internet Explorer hibáját használja ki egy új trójai program

2004. június 28. 17:10

A Symantec Security Response tobb sikeres támadast észlelt a Microsoft Internet Information Services (IIS) webszerver ellen. Ezen támadások olyan ismert sérülékenységeket használnak ki, melyek a nem megfelelően patchelt Microsoft IIS szerverekhez es a Microsoft Internet Explorerhez kotődnek.

0

Lendületben a QAD, az MFG/PRO vállalatirányítási rendszer gyártója

2004. június 23. 13:45

[Lenhardt & Weichinger] A QAD továbbra is határozott lendületet mutat az MFG/PRO vállalati szoftver értékesítése terén a kelet-közép európai régióban -- jelentette be Mike Lodato, a QAD marketing igazgatója. A 2004-es pénzügyi évben a QAD közel 20 százalékkal növelte bevételeit a térségben, messze meghaladva az iparági elemzőknek a vállalatirányítási szoftver gyártókra és általában a szoftveriparra megfogalmazott regionális előrejelzéseit.

0

Hat év garanciát vállal PC-ire a Senorg

2004. június 21. 13:35

Lehet, hogy egy megszállott játékos gépét akár néhány hónap után fejleszteni kell, de általában nem ez a jellemző. Vállalati környezetben, irodai szoftverek futtatásakor ez az időszak olyan 4-5 évre tehető, de gyakran még több is. Nem feltétlenül azért, mert a cégnek nincs pénze fejleszteni, hanem mert a cserét sem a géppark állapota, sem a szoftveres környezet nem indokolja.

0

Az Econet megvette az Externetet

2004. június 16. 17:57

Az econet.hu Informatikai Rt. 2004. június 14-én megvásárolta az Externet Informatikai Szolgáltató Kft.-t, illetve szerződést kötött a Sziget.hu Informatikai Rt. 70 százalékos mértékű részvénycsomagjának megvásárlására. Az econet.hu Informatikai Rt. korábbi bejelentéseinek megfelelően a tőkemelésekből származó forrásokat az Elektronikus Számlabemutatási és Fizetési Rendszer megvalósítása mellett internetes üzeltágához kapcsolódó akvizícókra fordítja.

0

Nem jelent komoly fenyegetést az első mobiltelefonos vírus

2004. június 16. 09:44

[Morpho] Az F-Secure szakértői megerősítették, hogy a tegnapelőtt felfedezett Symbian OS féreg, a Cabir, az első valódi mobiltelefonos vírus. Bár a féreg nem jelent semmilyen azonnali fenyegetést a felhasználókra, világosan mutatja, hogy a mobiltelefonokra készülő vírusok elkészítésének technológiája már létezik, és ismert a vírusírók számára.

0

Elérhető a Windows XP SP2 Release Candidate 2

2004. június 15. 12:13

A Microsoft hétfőn kiadta a Windows XP második javítócsomagjának várhatóan utolsó tesztverzióját. A javítócsomag a biztonság javítását helyezi az első helyre a meglévő bugok megszüntetése mellett.

0

Új féreg a neten: támad a Plexus

2004. június 8. 10:46

[Morpho] A Kaspersky Labs egy új, lehetséges veszélyeket rejtő internetes férget észlelt. A Plexus.A nevű kártevő három különböző módszerrel terjed: fertőzött e-mail csatolmányokkal, fájlmegosztó hálózatokon keresztül, illetve az MS Windows LSASS és RPC DCOM sebezhetőségeivel. A kód részletes elemzése megerősítette, hogy a vírus szerzője a Mydoom forráskódját használta kiindulási alapként. A féreg által végzett műveletek közé tartozik a Kaspersky Anti-Virus adatbázis-frissítések letöltésének megakadályozása.

0

Az IBM bejelentette digitális adathordozó-megoldások fejlesztését támogató központjának megnyitását

2004. június 8. 09:12

[Mmd Public Relations] Az IBM bejelentette az európai, közel-keleti és afrikai országokat átfogó EMEA-régió új, digitális adathordozó-megoldások fejlesztését támogató központjának (Digital Media Solutions Centre) megnyitását. A létesítmény segítségével az ügyfelek megtervezhetik IBM-márkájú elemekből álló digitális adathordozó-megoldásaikat és rövid időn belül hatékony üzleti partnerhálózatot építhetnek ki ezen a területen. A bejelentésre az IBM független szoftverszállítói (ISV) stratégiáját bemutató, kétnapos rendezvény alkalmából került sor.

0

A Linux is védve lesz a puffertúlcsordulásos támadásoktól

2004. június 7. 10:10

A Red Hat és az Intel olyan szoftvert adtak ki, amelynek segítségével Linux operációs rendszer alatt is kihasználható az NX-bit biztonsági technológia, amelyet az összes x86-processzorgyártó -- Intel, AMD, VIA, Transmeta -- támogat.

0

Jól szerepel a Microsoft az adatbázis-szoftverek piacán

2004. június 7. 09:20

Az IDC piackutató vállalat pénteken közzétett jelentése szerint a Microsoft relációs adatbázis-kezelő szoftverek értékesítéséből származó forgalmának növekedése közel 15 százalék volt 2003-ban, ez meghaladta a piacvezető Oracle és IBM eladásainak emelkedését. A szakértők szerint a Microsoft jó eredményei mögött a versenyképes árak és a könnyű használhatóság áll.

0

Tovább növekedik a merevlemezes adattárolási berendezések piaca

2004. június 4. 12:17

Az idei első negyedévben tovább növekedett a merevlemezes adattároló eszközök forgalma -- adta hírül mind az IDC, mind a Gartner piackutató cég. A piac ismét növekedik -- mondta John McArthur, az IDC elemzője. Roger Cox, a Gartner szakértője szerint a fellendülés mögött részben azok az új törvények állnak, amelyek kötelezik a vállalatokat az elektronikus dokumentumaik visszamenőleges megőrzésére.

0

A Dell belépett a japán nyomtatópiacra

2004. június 3. 16:23

A Dell csütörtökön elkezdte saját márkajelzésű nyomtatóinak értékesítését Japánban. A szakértők szerint a cég hamarosan komoly versenyt jelenthet a piacvezető Seiko Epson és Canon számára. A PC-gyártó óriásvállalat elsőként egy színes, tintasugaras multifunkciós modellt és egy fekete-fehér lézernyomtatót dobott piacra a felkelő nap országában.

0

Több mint 200 elektronikai terméket adományozott az LG a Gyermeknap alkalmából

2004. június 2. 14:12

[Hill and Knowlton] 57 pályázónak összesen 10 millió forint értékű elektronikai terméket adományozott az LG Electronics Magyar Kft. a Gyermeknap alkalmából. A társaság magyar leányvállalata néhány hete meghirdetett pályázatában ajánlotta fel termékeit olyan intézményeknek és szervezeteknek, amelyek a gyermekek életkörülményeinek javításán fáradoznak.

0

Szeptemberre csúszik a Windows XP második szervizcsomagjának megjelenése?

2004. június 2. 11:34

[Clubic.com, Heisse.de] Rossz hírek röppentek fel a Microsoft Windows XP operációs rendszerének következő, második szervizcsomagjával kapcsolatosan: újabb, igen jelentős csúszásra számíthatunk. Jól értesült weboldalak megbízható forrásokra hivatkozva nyilvánosságra hozták, hogy a Service Pack 2 megjelenésére egészen szeptemberig várni kell majd.