biztonság archívum - 2004 március

2004
március

0

Újabb változat jelent meg a Netsky féregvírusból

2004. március 29. 17:10

[Szezám] Az AVERT, a Network Associates vírusszakértői csoportja magasabb veszélyességi kategóriába sorolta át a W32/Netsky.q@MM férget. A közlemény szerint a Netsky.q közepes veszélyt jelent az otthoni és a vállalati felhasználók számára egyaránt. Az új besorolást az előfordulás gyakoriságának növekedése tette szükségessé. A W32/Netsky.q@MM vírust március 28-án fedezték fel.

0

Remek évet zárt és jó kilátásokkal büszkélkedhet a DNS Hungária

2004. március 17. 16:41

[Mmd] A DNS Hungária a piacvezető hardver és szoftver termékek értéknövelő disztribúciójára specializálódott DNSint.com AG német multinacionális vállalat magyarországi leányvállalata a mai napon megtartotta évértékelő sajtótájékoztatóját.

0

Átfogó jelentést adott ki a Symantec az elmúlt egy év internetes veszélyforrásairól

2004. március 17. 14:43

A Symantec, az internetes biztonság kétségtelenül egyik élenjáró vállalata tegnap kiadta a Jelentés az internetes veszélyekről című tanulmányát, mely az internetes veszélyforrások egyik legátfogóbb elemzése. A világ különböző pontjain található hat védelmi műveleti központban és kilenc reagáló laboratóriumban figyelik és értékelik ki a védelmi adatokat az elemzők, hogy a védelmi környezetről átfogó képet alkothassanak. A jelentés megállapításai a Symantec Managed Security Services ügyfeleitől származó, valamint a több mint 180 országban telepített 20000 védelmi eszköz által szolgáltatott, névtelenül gyűjtött adatokon alapulnak.

0

Élesben üzemel a ferihegyi repülőtér vállalatirányítási rendszere

2004. március 9. 15:36

[Avantgarde Group] A ferihegyi nemzetközi repülőteret üzemeltető Budapest Airport Rt. modern, integrált vállalatirányítási rendszert vezetett be. A legfrissebb nemzetközi MRO kutatásban első helyezést elért IFS Applications február óta éles üzemben támogatja a Budapest Airport pénzügyi és logisztikai folyamatait.

0

Puffertúlcsordulási hiba az Adobe Acrobat Readerben

2004. március 5. 12:08

Biztonságtechnikai elemzők csütörtökön figyelmeztetést tettek közzé, amiben az Adobe Acroba Reader egy puffertúlcsordulási hibájára mutattak rá. A biztonsági rés lehetőséget biztosít egyes Adobe Acrobat Reader verziók esetében arra, hogy a szoftvert futtató számítógép felett bárki átvehesse az irányítást.