Szerző: Bodnár Ádám

2004. október 1. 08:59

Új magyar irodai szoftvercsomag a piacon

Megjelent a SpringOffice 2004, egy magyar nyelvű, integrált irodai szoftvercsomag. A programot fejlesztő Spring Solutions Hungary Kft. több mint két éves előkészület és fejlesztő munka után 2004 áprilisában kezdte meg működését. A SpringOffice közkedvelt, nyílt forrású szoftvereken -- többek között OpenOffice, Thunderbird, Firefox, Gimp -- alapul.

Megjelent a SpringOffice 2004, egy magyar nyelvű, integrált irodai szoftvercsomag. A programot fejlesztő Spring Solutions Hungary Kft. több mint két éves előkészület és fejlesztő munka után 2004 áprilisában kezdte meg működését. A SpringOffice közkedvelt, nyílt forrású szoftvereken -- többek között OpenOffice, Thunderbird, Firefox, Gimp -- alapul.

A fejlesztés célja egy olyan komplex irodai alkalmazáscsomag létrehozása volt, amely az irodai és otthoni feladatokra teljes körű megoldást nyújt, elérhető áron. A szoftvercsomag tartalmaz általános, megszokott komponenseket, mint a szövegszerkesztő, táblázatkezelő, vagy az előadás-készítő. Az alap komponenseken túl a Professional változat tartalmaz még többnyelvű szótárat (angol, német, francia, magyar), egy hatékony folyamatábra-készítő szoftvert és egy professzionális képszerkesztő alkalmazást.

A szövegszerkesztőből és a táblázatkezelőből közvetlenül exportálhatók dokumentumok PDF formátumba. A csomagban egyetlen felület kezeli az összes alapfunkciót, megnyitja és képes menteni a legelterjedtebb irodai szoftverek fájlformátumait. A csomag vásárlói 60 napig ingyenesen élvezhetik egy svéd partnercég, az iSecNow internetes biztonsági szolgáltatásait.

A Spring Solutions Hungary tájékoztatása szerint a SpringOffice a nyílt forrású alapjaihoz képest eltérő arculattal rendelkezik, de a fontosabb változtatások inkább a kódot érintik, ugyanis abban számos hiba kijavításra került, ezzel a szoftver stabilabbá, megbízhatóbbá vált. A SpringOffice 2004 teljesen magyar súgóval rendelkezik, a helyesírásellenőrző pedig a MySpell alapjaira épül. Említésre méltóak még az egyedi dokumentum-sablonok, amelyek száma a későbbiekben bővülni is fog, a regisztrált felhasználók pedig ingyen letölthetik őket a SpringOffice 2004 weboldaláról.

Posta Attila, a Spring Solutions Hungary munkatársa elmondta, a felhasználóknak a fentieken kívül még azért érdemes a nyílt forrású, az internetről ingyen letölthető OpenOffice, Firefox, Thunderbird és Gimp helyett a SpringOffice 2004-et megvásárolniuk, mert az árban az internetes és telefonos terméktámogatás mellett számos egyéb szolgáltatás is benne foglaltatik, például az egy gombnyomással letöltődő és települő frissítés.

A SpringOffice 2004 Standard és Professional változatban, már októberben kapható a boltokban 11,900 illetve 19,900 forint bevezető áron. Vállalati és közigazgatási felhasználásra kínálják az egyedi fejlesztéseket tartalmazó Enterprise változatot. A SpringOffice 2004 Enterprise változata a vállalati, közigazgatási ügyfelek számára készült és emelt szintű szolgáltatásokat tartalmaz.

Maga a szoftvercsomag a SpringOffice Professional változatában megtalálható összes alapalkalmazást és kiegészítő modult tartalmazza. Fejlett hálózati telepítési funkciókkal rendelkezik és a vállalati környezetnek megfelelően rugalmasan konfigurálható. Ennek részeként a rendszergazda konfigurációs eszközökkel szabályozhatja, alakíthatja a klienseken folyó munkát.

A Spring Solutions Hungary Kft. célja, hogy néhány éven belül Közép-Európa egyik jelentős, nyílt-forráskódú alkalmazásokat fejlesztő, és lokalizációs szolgáltatásokat nyújtó cégévé váljon. A cég rövid távú tervei között szerepel, hogy a SringOffice 2004 Standard változatot ingyenesen letölthetővé teszi az otthoni felhasználók részére.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

AKROBATA

5

Elrajtolt az Adobe AI asszisztense

2024. április 17. 12:40

Előfizetéses modellben használható az AI Assistant, ami a cég PDF-szerkesztőjébe és olvasójába épül be.