Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Csúcskategóriás tenyérgépet dobott piacra a PalmOne

Bodnár Ádám, 2004. október 04. 09:38
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A karácsonyi bevásárlási lázra készülve új tenyérgépet mutatott be a PalmOne. A csúcskategóriás Tungsten T5 számos olyan újdonságot vonultat fel, amelyeket eddig PalmOne kéziszámítógépben nem láthattunk.

hirdetés
A karácsonyi bevásárlási lázra készülve új tenyérgépet mutatott be a PalmOne. A csúcskategóriás Tungsten T5 számos olyan újdonságot vonultat fel, amelyeket eddig PalmOne kéziszámítógépben nem láthattunk.

Elsőként itt a vadonatúj, 320x480 pixel felbontású, 65 ezer árnyalat megjelenítésére képes színes kijelző, amelyet "tájkép" módban is használhatunk. Másodszorra itt a kategóriában egyedülálló méretű, 256 Mbyte-nyi memória, amelyet ráadásul SD/MMC kártyákkal tovább bővíthetünk. A 256 Mbyte-os kapacitás kissé csalóka, ugyanis a Tungsten T5 felhasználói valójában csak 55 Mbyte RAM-ot érhetnek el, emllett egy 160 Mbyte-s flash drive áll a rendelkezésükre. Említésre méltó még a 416 MHz-es Intel XScale processzor, valamint a beépített Bluetooth adóvevő. A Tungsten T5 120x78x15 milliméter méretű és beépített lítium-ion akkumulátorával együtt is csupán 143 grammot nyom.

A Tungsten T5 a Tungsten T3-at váltja le a PalmOne kínálatában. Az új tenyérgép kiskereskedelmi ára 399 dollár lesz, az eddig 399 dollárért árult Tungsten T3-at ezentúl 349 dollárért lehet majd megvenni. A PalmOne nem titkoltan függetleníteni szeretné magát a tenyérgépek csökkenő piacától, ahol a vállalat piacvezető. Ehelyett a cég az okostelefonokra kíván koncentrálni, ahol Treo készülékei révén egyre nagyobb sikereket ér el. A cég várhatóan október végén dobja piacra a Treo család legújabb tagját, amelytől nagy sikereket vár.

A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.