Szerző: Budai Péter

2004. október 8. 10:40

Késik az új Microsoft MSN Messenger béta

[News.com] A Microsoft tegnap megerősítette, hogy felfüggesztette az MSN Messenger 7.0 bétájának tesztelését. A döntés a programban talált potenciális biztonsági rések következtében született meg.

[News.com] A Microsoft tegnap megerősítette, hogy felfüggesztette az MSN Messenger 7.0 bétájának tesztelését. A döntés a programban talált potenciális biztonsági rések következtében született meg.

A sebezhetőség a szoftver egyik új képességével, a Flash-alapú, animált és hanggal ellátott felhasználói ikonok megjelenítésével kapcsolatos. A jelenlegi verzióban az ügyesebb hackerek könnyedén küldözgethettek volna bárkinek bármilyen animációt, ezáltal biztonsági problémákat okozva a végfelhasználóknak.

A biztonsági rés megszüntetése érdekében a Microsoft eltávolítja a "kacsintás" (wink) funkciókat a programból és a jövő hét folyamán jelenteti meg a módosult bétát, ellentétben korábbi terveivel, ami az eheti elérhetőséget irányozta elő.

A kacsintásokat a Microsoft IM csoportja, a Threedegrees fejleszti. A 2001-ben alapított csapat nagyja nemrég végzett főiskolai tanulókból áll. A Microsoft úgy véli, hogy a 18-24 éves korosztályt -- az úgynevezett net-generációt -- ők tudják a legjobban megcélozni. Az IM csakhamar központi alkalmazássá vált, hiszen egyre népszerűvé válik a fiatal nethasználók körében a társas kapcsolatok ápolására.

A Threedegrees szolgáltatásai már a jelenlegi MSN-ben is megtalálhatóak: a felhasználók a Threedegrees szolgáltatások linkjeire kattintva olyan megoldásokkal bővíthetik üzenetküldő klienseiket, hogy azok segítségével a partnerlistán szereplő emberekkel fájlokat oszthatnak meg, például zenét és képeket. A Microsoft abban bízik, hogy a jövőben integrálhatja ezt a szolgáltatást az MSN Music internetes zenebolttal.

Az MSN Messenger 7.0 béta még a múlt héten kiszivárgott a netre, ezáltal lehetőség nyílt a szoftver új képességeinek kipróbálására. A jövő héten elérhető tesztverziókkal szemben az még tartalmazta a "kacsintásokat" is.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról