:

Szerző: Ady Krisztián

2004. október 6. 10:13

Új kormányzati szoftvermegoldások a Novelltől

A Novell bemutatta új kormányzati megoldásait. A Novell új szoftverei elősegítik a közszféra szervezeteinek biztonságát, a kormányzati rendszeren áthaladó információk integrálását, a megfelelő információk megfelelő személyhez juttatását, ugyanakkor biztosítják a választás rugalmasságát, beleértve a nyílt forráskódú technológiákat is.

A Novell bemutatta új kormányzati megoldásait. A Novell új szoftverei elősegítik a közszféra szervezeteinek biztonságát, a kormányzati rendszeren áthaladó információk integrálását, a megfelelő információk megfelelő személyhez juttatását, ugyanakkor biztosítják a választás rugalmasságát, beleértve a nyílt forráskódú technológiákat is.

Michigan állam nemrég igényelt a Novelltől egy biztonságos portálmegoldást a rendfenntartó szervek részére. Emellett a vállalat SmartBUY megállapodást kötött az Egyesült Államok szövetségi kormányzatával, mely a szövetségi ügynökségek számára könnyíti meg a Novell megoldások -- köztük a személyazonosság-kezelési és Linux ajánlatok -- megvásárlását és telepítését. Ausztráliában Victoria tagállam kormánya is a Novellt választotta, míg Európában Stockholm városa használja ki a Novell webportál infrastruktúráját egy funkciókban gazdag és rugalmas portál kialakítására.

Magyarországon is számos intézmény döntött a Novell különféle megoldásainak bevezetése mellett, így többek között a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium, Budapest XV. kerület Polgármesteri Hivatala, valamint a Pártfogó Felügyelői és Jogi Segítségnyújtó Szolgálat Országos Hivatala.

A Novell kormányzati megoldásai közé tartozó új termékek házirend alapú, állampolgárok számára készült portált és Linux áttérési stratégiákat, eszközöket és szolgáltatásokat tartalmaznak.

"A kormányzatok számottevő közösségi nyomással szembesülnek a kormányzati műveletek költséghatékonyságának és eredményességének javítása terén" -- mondta Joe Forgione, a Novell megoldásokért felelős alelnöke. "Amint egyre több ember válik internetfelhasználóvá, a kormányzat olyan új igényekkel szembesül, melyek keretében az állampolgárok, az üzleti élet résztvevői, a tisztviselők, a beszállítók és a kormányzati irodák azonnali, személyre szabott hozzáférést igényelnek adott információkhoz és szolgáltatásokhoz."

"A kormányzatoknak megfelelő gyorsaságra van szükségük a választópolgárok igényeinek kielégítéséhez és alkalmazottai hatékony kiszolgálásához, hogy azok időben, megfelelő információk alapján hozhassanak döntéseket. A Novell kormányzati megoldások elősegítik a nyílt, biztonságos és hatékony kormányzat felépítését" -- tette hozzá.

A meglévő ajánlatok teljessége érdekében a Novell testreszabott megoldásokat kínál a kormányzatok számára a következő három területre összpontosítva: folyamatos elérhetőség az állampolgárok számára, Linux áttérés, valamint együttműködés a rendészeti és biztonsági ügyekben. Az első új ajánlat a Policy-based Citizen Portal program, mely a helyi önkormányzatokat segíti az állampolgárokhoz -- például új lakosokhoz -- kapcsolódó tömeges ügyintézési és kiszolgálási költségének csökkentésében úgy, hogy egyetlen helyet biztosít a különböző kormányzati szolgáltatások biztonságos igénybevételére.

A Novell útjára bocsátja a Linux Migration Strategy and Services ajánlatot is, mellyel biztosítja a kormányzatok számára a Linux rendszerre történő áttérés optimális módjának meghatározását, valamint a nyílt forráskód alkalmazásából származó költségmegtakarítási, teljesítménynövelési és stabilitási előnyök legjobb kihasználási lehetőségeit elemző eszközöket. A rendészeti és biztonsági együttműködésre vonatkozó további ajánlatok a közeljövőben érhetők el.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 04:45

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.